Ferma ecologica Riverstone

Ferma ecologica Riverstone se afla in statul Virginia (SUA) intr-un cadru pitoresc pe valea raului Little.

Ferma Riverstone are posibilitatea sa-si prezinte produsele sale, obtinute prin tehnologii ecologice, in cadrul magazinului propriu. Aici, clientii pot cumpara direct de la producator un amestec divers de alimente bio, care difera de la o luna la alta. Aceste produse cuprind legume sezoniere recoltate proaspat, ierburi aromate si medicinale, oua si flori. Magazinul ofera gustari, bauturi si alte produse locale, precum gemuri si sosuri picante indiene “chutneys”. Magazinul este deschis zilnic intre orele 9:00 si 19:00 pe tot parcursul anului.

Vizitatorii pot face vizite in ferma, se pot aseza la picnic pe malul raului, sau pot vedea tehnologiile ecologice prezentate de gazdele binevoitoare. Pot admira microfermele de pasari, de vaci de carne, de porci, care prin pasunat si prin tarlire au transformat ferma intr-un ecosistem mai sanatos. Produsele vegetale sunt certificate ecologic, iar cele de origine animaliera sunt naturale, realizate intr-un peisaj fara ingrasaminte, pesticide sau OMG-uri. In prezent, ferma vinde carne de porc si carne de vita, inclusiv carnatii de specialitate, sunca si slanina.

Terenul de cultura a fost imprejmuit cu 2 km de gard pentru a nu permite animalelor salbatice sa intre în ferma, iar pasunea a fost impartita în 35 de zone de pasunat. In zona agricola au fost amplasate 5 solare, unde clientii vad  plantele de rosii altoite care devin astfel, mult mai dulci si mai rezistene la boli. Pe langa magazin si bucataria unde se prepara dulceturile, sosurile si produselor de panificatie, ferma ecologica Riverstone mai gazduieste evenimente turistice (agrement, concert, vizite si degustare), in a doua zi de sambata a fiecarei luni.


 


Cautare