Supa bihoreana de gulii

Supa de gulii, care se numara printre mancarurile traditionale din Crisana, se prepara destul de rapid, necesitand un timp foarte scurt.

Ingrediente: 5-6 gulii; 1 ceapa; 1-2 morcovi; 1 ou; 2 linguri de faina; 100 ml de ulei; 1 legatura de patrunjel; 1 legatura de marar; 1,5 l de supa; smantana, dupa gust; sare.

Ceapa se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare si apoi sunt puse impreuna la foc mic pentru a fi calite cu putin ulei. Dupa ce s-au calit se adauga guliile tocate marunt pe razatoare si se lasa in continuare la foc mic in ulei. Dupa ce s-au calit se adauga supa. Separat, se prepara din oua, faina si apa niste galuste care se pun treptat in supa cu o lingurita, insa numai dupa ce legumele s-au fiert. Pentru a fi mai pufose este de preferat sa adaugati in compozitia galustelor putin unt sau untura.

RETETE ROMANESTI