Pesticidele poluează aerul din Tirolul de Sud

In Regiunea Vinschgau din Tirolul de Sud, vantul sufla pesticide din livezile conventionale de mar chiar si in locuri indepartate.

Pentru studiul sau, Institutul de Mediu din München a ales patru locatii: o gradina protejata in satul Mals, o livada ecologica, in mijlocul plantatiilor conventionale, o alta ferma ecologica si o vale indepartata fara livezi. In fiecare locatie a instalat cate doua colectoare pasive unde se pot acumula poluanti arganici suspendati in aer. Colectoare au fost inlocuite la fiecare trei saptamani si trimise la laborator pentru analiza.

Rezultatele pe pesticide prezinta un potential considerabil de distributie. De la mijlocul lunii martie pana cel tarziu la sfarsitul lunii august 2018, in colectoare s-au gasit 20 de substante active diferite, dintre care sase erau pesticide la toate locurile: Fluazinam, Captan, Phosmet, Chlorpirifosmethyl, Dithianon si Imidacloprid. Acest lucru indica utilizarea intensiva si potentialul considerabil de raspandire prin intermediul aerului. Multe dintre pesticidele gasite in aerul din regiunea Vinschgau reprezinta un risc considerabil pentru oameni si mediu, iar conditiile pentru fermele ecologice sunt dintre cele mai dificile.


 

 

 

 

 


Cautare