Pita de la Brutaria Tiamax din Pecica
Actualul producator de paine SC Bruaria TIAMAX SRL, face renumita "Pita de Pecica, pe vatra", de mai bine de 68 de ani.
Actualul producator de paine SC Bruaria TIAMAX SRL, face renumita "Pita de Pecica, pe vatra", de mai bine de 68 de ani.
"Virsli de Salasu" se produc dupa o reteta veche de sute de ani din carne de capra combinata cu cea de oaie.
Prin 1800 au ajuns covrigii in targul din Buzau, iar acum toata lumea ii stie drept Covrigii de Buzau.
Braga este o bautura naturala racoritoare cu gust acrisor si cu miros specific.
Horinca de Maramures este o bautura cu lunga traditie de productie si consum in zona de nord a tarii.
Colacii secuiesti sau kurtoskalacs, sunt imbracati in zahar si nuca.
Dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a format o standardizare a productiei industriale alimentare de mare serie.
Fabrica Rarul din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava are o traditie de peste 40 ani.
De-a lungul mai multor generatii familia Zetea produce bauturi naturale distilate din fructe in cazane traditionale cu foc direct, imbunatatind procedeul dupa metoda ZETEA, dar pastrand caracterul traditional al acestuia.
Descrierea produsului romanesc MAGIUN NATURAL DE PRUNE TOPOLOVENI (IGP).
Cultivarea verzei a fost o adevarata traditie locala in Socodor.
Salamul traditional de Nadlac, din judetul Arad, este cel mai consistent si mai gustos preparat din zona si se bazeaza pe o reteta cunoscuta de fiecare locuitor al orasului.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev