Camara Motului
Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
Un procedeu obisnuit, din timpul faraonilor egiptieni, este ingrasarea fortata a gastelor pentru producerea deliciosului ficat gras (Fois gras).
Cigányka se prepara de obicei la pomana porcului, fiind considerata o mancare traditionala in judetul Bekes, Ungaria.
Cel mai bun mujdei de usturoi sa prepara in Delta Dunarii.
Produs traditional din vestul Romaniei.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
In ajunul Sanzienelor, clujenii au putut lua pranzul la umbra, in natura, pe o ulita din Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
Reteta de sangerete din judetul Timis.
Suceava va gazdui, timp de trei zile, Targul de Sanziene al mesterilor populari in perioada 22-24 iunie 2019.
Targul producatorilor ardeleni, are loc saptamanal (sambata si duminica), intre orele 9-18.
Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
In data de 15 iunie 2019, a fost organizat la Brasov un nou atelier de initiere in prepararea painii cu maia, condus de Ana Negru.
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Facultatea de Horticultura a organizat un targ dedicat horticulturii in Campusul Agronomie – Herastrau.
Dragaica, cel mai vechi targ de la Curbura Carpatilor, si-a deschis portile, sambata 8 iunie 2019, pentru turisti si vizitatori din toate colturile tarii.
Comisia Europeana a aprobat inscrierea produsului romanesc ”Carnati de Plescoi” in registrul produselor care beneficiază de Indicatie Geografica Protejata (IGP).
USAMV Cluj-Napoca participa la evenimentul inedit intitulat ”Strada Potaissa – Piata de flori altfel”, care va avea loc intre 14-16 iunie 2019.
Mancare traditionala din Csongrad, Ungaria.
Salata traditionala cu icre de crap va dobandi protectie la nivelul Uniunii Europene.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
Bere artizanala romaneasca, blonda si bruna, nepasteurizata.
11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.
Reteta traditionala, in sti ciobanesc, din Csongrad (Ungaria).
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.
O ciorba modesta si economica poate fi si borsul cu pasat.
Supa de cartofi cu marar este o mancare tipica din Transilvania.
Reteta de fasole cu ciolan, din Transilvania.
O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
© Copyright 2019 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev