Placinta cu caprita
„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
Buricul de Saveni este un cascaval realizat la Viofanny Saveni, judetul Botosani.
In nordul Romaniei, se afla Bucovina, un tinut frumos si bogat in produsele din lapte, carne, mierea de albine si multe altele.
Hegbeli Mihai a obtinut atestate de produs traditional pentru: Pita de cartofi de la Boianu, Colacul cu nuca dela Boianu si Checul de la Boianu.
Mestesugari de Gusturi este un producator din Bucuresti care a primit atestat pentru sase produse traditionale din carne de porc.
Targul de Craciun Bucuresti este cel mai mare targ de Craciun din Romania, si are loc in Piata Constitutiei.
In registrul national al retetelor consacrate sunt inregistrate preparate de carne produse de S.C. TCE AGROSUIND S.R.L, Neamt.
Lista produselor cu indicatie geografica protejata (IGP) din Romania a crescut cu Scrumbia de Dunare afumata.
Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
In Muntenia se fac puricei traditionali cu branza dar si cu jumari.
Targul producatorilor ardeleni, are loc saptamanal (sambata si duminica), intre orele 9-18.
In perioada Craciunului, Piata Mare din Sibiul este luminata de mii de beculete.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
Produs traditional originar, 100% natural din Judetul Sibiu.
11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.
Bunatati de la Bunica este o marca apreciata si cunoscuta, care aduce produse de calitate exceptionala si garantia gustului bun de la bunica.
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
Judetul Botosani se poate lauda cu cozonacii domnesti, alivencile si placintele poale în brau.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
Apa plata Izvorul Minunilor este extrasa din izvorul de apa minerala din statiunea Stana de Vale, judetul Bihor.
Dragaica este cel mai vechi targ de la Curbura Carpatilor.
Vel Pitar se gaseste in top 10 a celor mai valoroase portofolii de branduri romanesti.
Bere artizanala romaneasca, blonda si bruna, nepasteurizata.
Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiințe Agricole si Medicina Veterinara din Iasi, organizeaza concursul ,,Identificaresi atestarea de produse traditionale”.
La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
Hale de lifestyle culinar nu este o piata clasica, plina de tarabe, ci cu totul altceva.
Micii producatori de branza din Ardeal sunt tot mai cunoscuti in Europa pentru calitatea sortimentelor de branza cu ierburi aromate, cu trufe sau tinute la maturat.
In registrul national al produselor montane fac parte produsele din carne; Pastrama de oaie afumata “Cosco-Vele”; si Carnati de casa afumati “Cosco- Vele”, realizate in Rucar, Judetul Arges.
La restaurantul Rod din Cluj-Napoca, a avut loc festivalul gastronomic “SlanaFest”.
Produsele Prodincom Ilisesti, judetul Suceava, sunt realizate din carne de calitate superioara, din productia fermelor proprii de vite si taurasi si din sacrificarea oilor.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev