Supa toscana de paine si rosii

Aceasta reteta originara din Toscana (Italia), numita “pappa al pomodoro”, este un amestec de pâine, roșii, usturoi și busuioc cu o aromă rafinata.

Aceasta reteta originara din Toscana (Italia), numita “pappa al pomodoro”, este un amestec de pâine, roșii, usturoi și busuioc cu o aromă rafinata.

Produsul „Pită de Pecica” IGP, este un produs de brutărie obținut din aluat dospit și copt în cuptoare specifice.

Produsul “Cascavalul Dalia” este printre cele mai importante marci romanesti care a fost inregistrat pe plan national ca reteta consacrata.

Mielul este simbolul mesei de Paște, pentruca ridică păcatele lumii şi se oferă ca hrană pentru viaţa veşnică și reînnoire spirituală!

În perioada 19-28 ianuarie 2024, s-a desfășurat la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche).

Ciorba de miel banateana cu bors, macris si leustean, servit cu o portie generoasa de smanatana.

Friptura de Zalau este o reteta traditionala din judetul Salaj amintita in cartea lui Radu Anton Roman.

Mancare traditionala din Crisana si judetul Bekes (Ungaria)

Rețete Consacrate Românesti atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural.

Risotto cu gorgonzola este un preparat de orez din Italiei cu o consistență cremoasă.

Roșiile la cuptor sunt un preparat simplu, dar cu adevărat gustos, ideal pentru a îmbogăți diverse preparate.

Mancare traditionala romaneasca cu carne de vitel, miel sau pui.

Festivalul Bruschetei de la Casaprota revine, in perioada 27-28 ianuarie 2024, sarbatorind 61 de ani de existenta.

Tarina este o mancare traditionala care se pregateste intr-un vas de ceramica dreptunghiular.

Friptura de porc cu sos de muștar dulce, cu rozmarin si sos de mere, pentru o masă gustoasa in sezonul rece.

Povestea Conacul Goruni s-a conturat de-a lungul anilor din dorinta de a oferi publicului larg produse 100% naturale, fara conservanti, coloranti si arome artificiale.

Aperitiv de sarbatori cu parmezan, smantana si icre de somon.

Bucătăria ardelenească este una plină de savoare, fiind o bucătărie în care mâncărurile s-au îmbogățit unele de la altele prin intermediul culturilor existente.

Prajitura speciala pentru Ziua Sfântului Nicolae.

Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.

Iarna asta, descoperă bucuria copilăriei și vizitează unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa!

În Evul Mediu, au apărut așa-numitele „piețe de decembrie”, care s-au transformat rapid în „piețe de Crăciun, precum Piața din Frankfurt, ce dateaza din 1393.

În mod tradițional, vânzătorii ambulanți maltezi își câștigau existența călătorind dintr-un sat în altul, unde gospodinele așteptau cu răbdare să cumpere sau să comande orice aveau nevoie.

Biscuitii de casa din Muntenia sunt un deliciu in perioda sarbatorilor de Craciun.

„Salinate de Turda” IGP, Romania, reprezintă un produs afumat și uscat, obținut prin procesul de sărare umedă cu saramura naturală numită popular „murătoare”.

Anual, in curtea Ministerului Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se organizeaza evenimentul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.

Cooperativa Păstrăvul din Țara Ta a lansat prima fermă piscicolă pe lacul Oașa.

Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.

Punctul gastronomic local din localitatea Poșaga de Sus, este situata în zona rezervației Scărița – Belioara, jud. Alba.

Antica Marinela P.F.A. din Butea, Județul Iași, produce primul vin traditional.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev