Cascavalul de Saveni, pe piata europeana
Agentii economici din judetul Botosani incearca sa intre pe piata din Romania si din Uniunea Europeana cu produse care in urma cu 25-30 de ani erau la mare cautare.
Agentii economici din judetul Botosani incearca sa intre pe piata din Romania si din Uniunea Europeana cu produse care in urma cu 25-30 de ani erau la mare cautare.
Se obtine din zerul rezultat din prelucrarea laptelui in cas (de oaie sau de vaca).
Asociatia Educational-Ecologica ECOTRANSILVANIA organizeaza in data de 25 iunie 2015 un seminar dedicat cunoasterii reciproce si a stabilirii unei relatii de colaborare intre initiativele si organizatiile interesate de conservarea livezilor si a soiurilor traditionale de fructe din Transilvania.
Cascavalul de Soveja este un produs traditional specific judetului Vrancea, care ramane in continuare la nivelul productiei traditionale a micilor producatori individuali.
Piata de produse de manufactura romanesti a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii 5 ani, atat romanii, cat mai ales strainii, devenind din ce în ce mai interesati de produsele autohtone.
Din categoria branzeturilor cu pasta oparita fac parte si cascavalurile traditonale din Muntenia si Dobrogea.
Artizanii din Romania vor participa, in perioada 22-24 mai, la Targul Mesterilor Populari din Cluj-Napoca.
Ferma de animale a fratilor Catean, este formata din 100 de vaci, 1.000 de oi si 11 cai de rasa.
Prepararea casului afumat, se face dupa o reteta traditionala locala la Manastirea Aninoasa, judetul Arges.
Dealurile terasate si insorite alaturi de solul bogat au permis cultivarea livezilor de meri si pruni.
Palinca realizeaza in ''Camara Zanelor Dregan" Camarzana, judetul Satu Mare, este o palinca de calitate distribuita in toate colturile Romaniei.
In anul 2011 au aparut producatorul de dulceturi Bunatati din Natura.
„Dulceata lu’ Razvan“ se gaseste acum pe rafturile hipermarketurilor, in multe magazine din tara, dar si de peste granita.
"Targul cu Bunatati" ii aduna laolalta pe producatorii traditionali, cei care aduc produsele acelea romanesti, facute asa, "ca la mama acasa", la targurile traditionale din Sinaia, Campina sau Ploiesti.
Pogacele de Sf.Luca sunt un produs traditional din judetul Arad
Gastropan este unul dintre cele mai importate targuri din sectoarele panificatie, cofetarie si alimentatie publica.
Produsul traditional “Toba de casa'' din judetul Timis.
Exista un secret pentru fiecare reusita si secretul este pasiunea. Prin pasiune ii facem pe ceilalti din jurul nostru sa traiasca emotiile noastre doar ca percepute intr-un alt mod.
In fiecare sambata dimineata, in curtea de la Cinema Lumière Bologna, Italia, este organizata de Slow Food, o piata a fermierilor.
Cu peste un deceniu de activitate in comercializarea branzeturilor cu marca „Lovistea”, Cristian Buican este prezent pe piata lactatelor din Valcea si Sibiu cu telemea de vaca, oaie si capra, atestat ca produs traditional.
In fiecare an in luna iulie, la Montegrosso, in Corsica, Franta, are loc festivalul Fiera di l'Alivu.
PRODPROSPER este o companie privata cu capital integral romanesc, cu o productie zilnica de 25 tone preparate din carne.
SC MATIAS SRL Santimbru (Alba) are 5 produse de panificatie atestate.
Cozonacii Boromir din Gama Traditionala (Cozonacul de Acasa) se gasesc pe rafturi in cutii de 1 kilogram si pot fi achizitionati in timpul sarbatorilor din retelele de hipermarketuri si supermarketuri din intreaga tara.
Comuna Svinita, Mehedinti, se mai numeste si “taramul smochinelor”.
Infiintata in anul 1997, FABRICA DE PRODUSE LACTATE COLTESTI, are ca principal obiect de activitate prelucrarea produselor lactate si a branzeturilor.
Vedeta targurilor de produse traditionale din Bucuresti este Floarea Vasile, singurul producator omologat de paine la test.
Se anunta un Craciun feeric la Szeged. Ungurii isi primesc turistii cu o sumedenie de surprize. La tarabele de la targurile de Craciun din Szeged se gasesc de la produse traditionale pana la haine si jucarii pentru copii.
La Festivalului Raciturilor care s-a desfasurat in localitatea Pestisani, piftia “cu cap de pastrav” a fost supriza festivalului.
Miere suta la suta naturala, argint masiv si arta populara sunt ingredientele unui produs exclusivist „made in” Salaj, care a fost lansat la cea mai mare expozitie de alimente din lume SIAL - Global Food Marketplace Paris.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev