Zacusca de vinete damboviteana
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
Agentii economici din judetul Botosani incearca sa intre pe piata din Romania si din Uniunea Europeana cu produse care in urma cu 25-30 de ani erau la mare cautare.
Povestea produsului Halva Feleacul incepe in 1960, anul in care este realizat acest produs la fabrica de dulciuri de la Cluj–Napoca.
Piata de produse de manufactura romanesti a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii 5 ani, atat romanii, cat mai ales strainii, devenind din ce în ce mai interesati de produsele autohtone.
Asociatia Pomiviticola Hilita, comuna Costulesti, judul Iasi produce printre altele dulceata de nuci verzi.
Artizanii din Romania vor participa, in perioada 22-24 mai, la Targul Mesterilor Populari din Cluj-Napoca.
S.C. Annabella Fabrica de Conserve Raureni S.R.L, Valcea, produce anual peste 20000 tone de bunatati.
Prepararea casului afumat, se face dupa o reteta traditionala locala la Manastirea Aninoasa, judetul Arges.
Produsele Topoloveni si Topoloveana sunt 100% romanesti, 100% naturale, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
Palinca realizeaza in ''Camara Zanelor Dregan" Camarzana, judetul Satu Mare, este o palinca de calitate distribuita in toate colturile Romaniei.
POIANA FERMECATA este un loc minunat din comuna Bughea de Jos, zona Muscel, judetul Arges, unde se fac delicatesele gemuri si siropuri traditionale.
„Dulceata lu’ Razvan“ se gaseste acum pe rafturile hipermarketurilor, in multe magazine din tara, dar si de peste granita.
Targul national al mierii este un eveniment dedicat tuturor iubitorilor albinei si produselor apicole, organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania.
In fiecare sambata dimineata, in curtea de la Cinema Lumière Bologna, Italia, este organizata de Slow Food, o piata a fermierilor.
Cecilia Istrate si Ion Istrate de la Fundata sunt prezenti la targurile traditionale cu renumita „Branza de Burduf”.
In fiecare an in luna iulie, la Montegrosso, in Corsica, Franta, are loc festivalul Fiera di l'Alivu.
Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.
SC MATIAS SRL Santimbru (Alba) are 5 produse de panificatie atestate.
Placinta intinsa se face in foarte multe locuri din judetul Arad, inclusiv in satul Turnu, apartinator orasului Pecica
Comuna Svinita, Mehedinti, se mai numeste si “taramul smochinelor”.
Paine traditionala din Harghita cu cartofi sau din faina de secara este oferita de producatorul SC Harmopan din Miercurea-Ciuc, judetul Harghita.
Vedeta targurilor de produse traditionale din Bucuresti este Floarea Vasile, singurul producator omologat de paine la test.
In inima Moldovei, in judetul Neamt, din mainile doamnei Cristina, o bucatareasa desavarsita, ies delicatese care ne aduc aminte de gustul copilariei si al vacantelor petrecute la bunici.
La Festivalului Raciturilor care s-a desfasurat in localitatea Pestisani, piftia “cu cap de pastrav” a fost supriza festivalului.
SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.
Se obtine din zerul rezultat din prelucrarea laptelui in cas (de oaie sau de vaca).
Compania SC CHITRIUC A&A Impex SRL, fondata in anul 1996, are ca obiect de activitate productia de cascaval Rucar natural 100%, produs realizat prin oparirea casului, obtinut din lapte crud de vaca.
Cascavalul de Soveja este un produs traditional specific judetului Vrancea, care ramane in continuare la nivelul productiei traditionale a micilor producatori individuali.
Preparatele traditionale ialomitene sunt prezentate anual intr-un concurs organizat „La Casa Tudorii”.
Din categoria branzeturilor cu pasta oparita fac parte si cascavalurile traditonale din Muntenia si Dobrogea.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev