Figurine de Craciun la Targul din Marsilia
In Franta, un patut de copil reprezentand Nasterea Domnului este folosit adesea pentru a decora interiorul caselor.
In Franta, un patut de copil reprezentand Nasterea Domnului este folosit adesea pentru a decora interiorul caselor.
POIANA FERMECATA este un loc minunat din comuna Bughea de Jos, zona Muscel, judetul Arges, unde se fac delicatesele gemuri si siropuri traditionale.
Pescaria Victorita Bucuresti a atesta ca produse traditionale: Scrumbia marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de stiuc.
Targul national al mierii este un eveniment dedicat tuturor iubitorilor albinei si produselor apicole, organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania.
Unul dintre cele mai frumoase Targuri de Craciun din capitala Frantei este cel deschis pe Champs Elysees.
Cecilia Istrate si Ion Istrate de la Fundata sunt prezenti la targurile traditionale cu renumita „Branza de Burduf”.
Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.
Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.
Unele dintre cele mai apreciate produse de pastrav se gasesc la Valea Doftanei, unde se fac zacusca si carnati din pastrav.
Placinta intinsa se face in foarte multe locuri din judetul Arad, inclusiv in satul Turnu, apartinator orasului Pecica
In perioada 2-6 noiembrie 2016 la INDAGRA se desfasoara un targ de produse traditionale.
Paine traditionala din Harghita cu cartofi sau din faina de secara este oferita de producatorul SC Harmopan din Miercurea-Ciuc, judetul Harghita.
Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului asteapta vizitatorii in fiecare sfarsit de saptamana intre orele 10:00 - 18:00 la Targul de Tara.
In inima Moldovei, in judetul Neamt, din mainile doamnei Cristina, o bucatareasa desavarsita, ies delicatese care ne aduc aminte de gustul copilariei si al vacantelor petrecute la bunici.
Lasca de la buna Romanita este un produs traditional de paste fainoase a carei reteta dateaza din anul 1890.
SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.
Vinars Jidvei V.S.O.P. este o bautura traditional romaneasca, obtinuta exclusiv prin distilarea vinului la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum.
Compania SC CHITRIUC A&A Impex SRL, fondata in anul 1996, are ca obiect de activitate productia de cascaval Rucar natural 100%, produs realizat prin oparirea casului, obtinut din lapte crud de vaca.
Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Preparatele traditionale ialomitene sunt prezentate anual intr-un concurs organizat „La Casa Tudorii”.
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
Agentii economici din judetul Botosani incearca sa intre pe piata din Romania si din Uniunea Europeana cu produse care in urma cu 25-30 de ani erau la mare cautare.
Povestea produsului Halva Feleacul incepe in 1960, anul in care este realizat acest produs la fabrica de dulciuri de la Cluj–Napoca.
Asociatia Educational-Ecologica ECOTRANSILVANIA organizeaza in data de 25 iunie 2015 un seminar dedicat cunoasterii reciproce si a stabilirii unei relatii de colaborare intre initiativele si organizatiile interesate de conservarea livezilor si a soiurilor traditionale de fructe din Transilvania.
Asociatia Pomiviticola Hilita, comuna Costulesti, judul Iasi produce printre altele dulceata de nuci verzi.
Piata de produse de manufactura romanesti a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii 5 ani, atat romanii, cat mai ales strainii, devenind din ce în ce mai interesati de produsele autohtone.
S.C. Annabella Fabrica de Conserve Raureni S.R.L, Valcea, produce anual peste 20000 tone de bunatati.
Artizanii din Romania vor participa, in perioada 22-24 mai, la Targul Mesterilor Populari din Cluj-Napoca.
Produsele Topoloveni si Topoloveana sunt 100% romanesti, 100% naturale, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
Prepararea casului afumat, se face dupa o reteta traditionala locala la Manastirea Aninoasa, judetul Arges.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev