Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.
Ingrediente (doua portii): 250 g piept de pui cu piele; sare; piper; 1 ceapa; 1 lingurita de mustar de Dijon; 200 ml supa de legume; ½ lingurita de boia pulbere; 300 g cartofi; 4 linguri de ulei de rapita; 300 g varza; 50 ml smantana.
Se spala pieptul de pui, se usuca prin tamponare si se presara cu piper, sare si boia. Se acopera tava cu hartie de copt si se pune pieptul de pui in tava, alaturi de cartofi, curatati si taiati in patru. Se amesteca uleiul de rapita cu susanul, piperul si sarea si se ung cartofii cu acest amestec. Se coace pieptul de pui cu cartofii, la 180 grade C, timp de 35-40 de minute, pana ce cartofii devin crocanti. Intre timp, se toaca ceapa bucatele si se taie varza in fisii subtiri. Se pun la fiert intr-o oala cu supa de legume timp de 10-15 minute. Se scoate varza si se asezoneaza cu smantana, mustar, piper si sare. Se taie pieptul in fasii si se orneaza cu cartofi si varza.
Coenzima Q10 este ceea care asigura productia de energie la nivel celular. In afara de carnea de pui, cartofii sau varza, sunt si alte alimente bogate in coenzima Q10, precum: ficatul, inima, muschii, pestele in ulei, uleiul de soia, fasolea pastai, nucile, fisticul, spanacul, broccoli.