La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
In competitia de produse crud-uscate (salam, carnati, carne afumata), carmangeria Petry din Targu-Mures s-a inscris cu urmatoarele produse: salam picant, piept uscat maturat, carnaciori de buzunar, carnati picanti, parizer de manzat. Acestea se pregatesc dupa retete vechi, datand din 1879. Sunt folosite aceleasi principii pe care le-a folosit si Petry Sigmund acum peste o suta de ani.
Porcii sunt nascuti, crescuti si taiati in Mures, iar din carnea obtinuta, maistrul mezelar Biro Laszlo ofera carnatii traditionali de casa dupa reteta straveche a familiei Petry. Daca aveti o reteta preferata pentru carnati fara a avea posibilitatea sa-i pregatiti acasa, aduceti retata la un magazin Petry iar mezelarul Biro va pregati carnatii conform retetei, urmand sa-i aveti cand sunt gata.