Minciunele
Preparat traditional din judetul Arad.
Preparat traditional din judetul Arad.
La Muzeul National al Taranului Roman, in curtea interioara si sala Acvariu are loc, periodic, targul de antichitati.
INDAGRA FOOD este cea mai importanta platforma expozitionala dedicata industriei alimentare din Romania.
In judetul Timis se prepara o slanina care se topeste in gura, cu gust de fum si usturoi si care se consuma cu ceapa de apa.
Magazinul de Produse Traditionale de Plescoi din Braila functioneaza sub licenta producatorului Gabioti din Plescoi.
Rio Bucovina a fost infiintata in anul 2006 si activeaza in zona imbutelierii/productiei de apa minerala naturala si bauturi racoritoare.
Corina si Tudor Rusu, mama si fiu, sunt din Turda si se ocupa de ani buni cu afacerea lasata mostenire de tatal doamnei, respectiv cresterea oilor.
Apele minerale naturale Dorna isi au originea in Carpatii Orientali, intr-o arie protejata ecologic in zona Vatra Dornei.
Reteta ardeleneasca de mancare traditionala.
Angst a lansat o gama produsa dupa retete romanesti consacrate. Aceasta gama a aparut din nevoia de a intari valorile si traditiile romanesti si de a le pastra si pentru generatiile viitoare.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Gourmet Festival Dusseldorf are loc in luna august, in fiecare an, in celebra "Konigs ALLE".
Targului de Toamna „Produs în Bucovina” se tine anual, in parcarea Iulius Mall Suceava.
Incepand cu data de 06.07.2018 produsul ”Salata cu icre de stiuca de Tulcea” a primit protectia nationala a sistemelor din domeniul calitatii conform legislatiei europene si nationale.
Carmangeria Rox-Ana are atestate traditional urmatoarele produse din carne: Babic de Buzau; Ghiudem si Carnati Trandafir.
Lintea este o leguma apreciata din punct de vedere alimentar, cultiva din epoca neolitica.
In judetul Iasi, produsele traditionale de carne oferite de Fabrica de Fum au o clientela fidela, pentruca sunt de calitate si la un pret acceptabil.
Salamul traditional de la Salas, este un produs traditional din Nadlac, judetul Arad.
"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
In regiunile Banat se fac virsli traditionali foarte gustosi.
In Parcul National, Bucuresti are loc, toamna, in fiecare an “Targului de paine”.
Avand carnea foarte gustoasa si gasindu-se in cantitati mari, scrumbia de Dunare are o importanta economica considerabila.
In judetul Arad sunt cunoscute mai multe retete de carnati de casa, care difera doar prin condimentele folosite.
Papansii de Brasov, se servesc cu smantana.
Cozonac Kulcsos (cu cheita) din Olari (Varsandu Vechi), judetul Arad.
Macrisul este o leguma din grupa verdeturilor intalnita in flora spontana de la care se consuma frunzele, caracterizate printr-un gust acrisor.
Societatea Niro Serv Com este situata in Gura Humorului, un orasel linistit de munte din inima Bucovinei.
Preparat culinar din legume mai putin folosite:
Tuica Taria lui Catalin este un produs atestat traditional 100% fabricat din prune.
Targurile de Pasti din Viena va asteapta cu decoratiuni pascale traditionale, oua ornate artistic, delicatese culinare si programe muzicale.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev