Sloiul de oaie
In localitatea Baia de Fier, sat Cernadia, Nr 116, CP 217031, Judetul Gorj, se produce sloiul de oaie, produs traditional inscris in Registrul de Produs Montan.
In localitatea Baia de Fier, sat Cernadia, Nr 116, CP 217031, Judetul Gorj, se produce sloiul de oaie, produs traditional inscris in Registrul de Produs Montan.
Infiintata in 1998 ca o afacere de familie, "Primalact" a reusit sa devina in prezent o marca cunoscuta si apreciata pe piata lactatelor.
Cobzele cu pastrav afumat reprezinta o emblema a Bucovinei.
1994 s-a infiintat S.C. SERGIANA PRODIMPEX S.R.L., societate al carui principal obiect de activitate este productia de carne si preparate de carne.
Produsul romanesc ''Carnati de Plescoi'' IGP.
Fix Co – Bucuresti are o buna experienta in producerea diferitelor tipuri de fructe si legume conservate.
La Viena, de Craciun, sunt deschise mai multe targuri de iarna, dar cea mai cunoscuta dintre toate este cea aflata in fata primariei orasului, Rathausplatz.
Pfa Feher Carol se poate mandri cu peste 20 ani de experienta in domeniul prepararii muraturilor.
Daca doriti sa degustati bunatatile traditionale ZIMBRIA, producatorii din Galati au pregatit, in magazinele deschise in Bucuresti, adevarate surprize.
De peste 10 ani un pasionat de brutaria artizanala face paine traditionala aproape zilnic intr-un sat din Tara Hategului
Targul de Craciun de la Budapesta a fost desemnat drept „Cel mai frumos targ din Europa" in anul 2008.
Paine ANDANA, produs de S.C. ANDANA PAN S.R.L. a fost atestata ca produs traditional.
Sectorul de producerea conservelor din legume este bine reprezentat in judetul Galati, de catre SC Contec Foods Srl Tecuci.
Doamna Erzsébet Gáll si-a inceput activitatea de producator de gemuri, siropuri, sucuri si compoturi de fructe in anul 2002.
Napolact a lansat o campanie de promovare pentru gama de branzeturi traditionale romansti produse in fabrica de la Taga, ce cuprinde: branza de Nasal, produs cu denumire de origine protejata in UE, branza Alpina si Alpina Afumata, Montana si Tarnava.
Ferma de lapte, pe numele ei oficial "Agroindustriala Pantelimon" , cunoscuta de multi sub numele de "Ferma doctorului Petcu", este una dintre cele mai vestite din Romania.
Societatea S.C. Avicarvil S.R.L. a fost infiinta in data de 1.04.2008 fiind preluată Divizia Agro de la S.C. Oltchim S.A. sub denumirea Avicola Babeni.
Castigatorul concursului de creativitate din cadrul primului eveniment expozitional din Romania „GASTROPAN” dedicat sectorului de morarit, panificatie si cofetarie, s-a intors cu o reteta spartana a “painii anticriza”.
Palinca de nuca este in Cartea Recordurilor. O echipa de la Guiness Book a omologa recordul batut de profesorul Iosif Bondici.
Infiintata in anul 2002 firma ELIT a devenit un jucator principal pe piata carnii si a preparatelor derivate din aceasta in Romania.
Barbanta este un vas din doage, de forma unui butoias, folosit pentru pastrarea diferitelor produse cum ar fi laptele sau branza. Cercurile acestui vas sunt tot din lemn, iar branza sta in barbanta aceea si are un gust deosebit.
Apemin Tusnad a luat fiinta in anul 1999 prin divizarea societatii Perla Harghitei si a devenit in scurt timp o firma renumita pe piata apelor minerale din Romania.
Fabrica LaColline Valcele judetul Cluj, produce branzeturi de capra, pentru intern si export.
Situata in Bucovina, la 14 Km de Suceava si la 25 Km de Falticeni, fabrica de produse Laktotrio din Horodniceni este recunoscuta pentru traditia in prelucrarea laptelui.
S.C. DRU AGRO S.R.L., cu sediul in localitatea Galati ofera zilnic preparate din carne si lapte.
SC FACOS SA se ocupa de fabricarea produselor din carne de vita, porc, pasare si vanat salbatic.
S.C. LACTATE NATURA S.A. Dambovita a luat fiinta in 1991 prin preluarea patrimoniului fostei Intreprinderi de Industrializare a Laptelui Dambovita.
Este sortimentul de branza cel mai vechi cunoscut la noi.
SC „Marcel” SRL avand ca obiect de activitate productia in domeniul prelucrarii carnii a fost infiintata in 1991.
Toate produsele naturale si facute dupa retete traditionale le gasiti in Camara Bunicii
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev