Tort cu ciocolata

Un tort din 3 oua, un pahar de zahar, unul de faina, unul si jumatate de lapte, o tabla de ciocolata si doua linguri de unt.

Un tort din 3 oua, un pahar de zahar, unul de faina, unul si jumatate de lapte, o tabla de ciocolata si doua linguri de unt.

Gulasul de post este o reteta traditionala in care ciupercile inlocuiesc cu succes carnea si se pregateste in 45 de minute.

La targul secular ''Fiera di San Valentino'' din Bussolengo, Italia, produsul ''Il Bacio di San Valentino'' a castigat concursul omonim de ziua indragostitilor.

Produs traditional de Craciun, din judetul Arad

,,Pieptul de curcan copt pe jar” este un produs din zona Buzaului, Muntenia, al carui mod de preparare a fost transmis din generatie in generatie.

Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc atestat din satul Tocileni, Comuna Stauceni, Judetul Botosani.

Mancare traditionala din Banat.

SC AND-VAR Mezes SRL ofera spre vanzare turta dulce traditionala.

Produse traditionale din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vrancea, Vaslui:

Castravetii cu ardei iuti reprezinta un preparat deosebit de gustos si o metoda speciala de conservare.

Produse traditionale din judetele: Arges, Bucuresti, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Valcea:
In Franta, un patut de copil reprezentand Nasterea Domnului este folosit adesea pentru a decora interiorul caselor.

Lactate si branzeturi realizate cu tehnologii traditionale din judetul Salaj, acceptate in Uniunea Europeana:

Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.

''Saptamana Verde” (Grune Woche), de la Berlin, se va desfasura intre 20 – 29 ianuarie.

Sunca fiarta pentru sarbatori se serveste cu hrean si telemea.

Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.

Zikiro reprezinta un fel principal de mancare intalnit in Tara Bascilor (Spania), dar si in sudul Frantei.

PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.

Targul de Craciun Oradea 2016, isi deschide portile in Piata Unirii, in paralel cu Cetatea Oradea, in perioada 30 noiembrie – 31 decembrie.

Sosul brun de busuiosc se poate servi peste rasol din carne de vita, carne de peste, omleta, preparate de vanat sau carnati.

Pescaria Victorita Bucuresti a atesta ca produse traditionale: Scrumbia marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de stiuc.

In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.

Targul de Iarna s-a deschis la Arad, in ziua de 18 noiembrie 2016 si se va inchide in data de 8 ianuarie 2017.

International Food Festival Street Stragusto celebreaza produsele alimentare de strada din Sicilia.

Unul dintre cele mai frumoase Targuri de Craciun din capitala Frantei este cel deschis pe Champs Elysees.

De Ignat, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.

Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.

Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.

Cea de-a 10-a editie a Targului de Craciun din Sibiu va fi inaugurata in 18 noiembrie ora 19, cu un concert de nai.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev