Bucataria sanatoasa va propune o reteta de drob cu nuci:
Ingrediente: 1 pahar orez; 1 pahar nuci pisate; 4 cepe mari; 1 telina mica; 1 morcov; 1 pahar pesmet; 3 linguri ulei; 1 cartof; 1 lingurita sare; 1 lingurita mirodenii (cimbru, busuioc); 1 lingurita de boia de ardei dulce; 2 legaturi verdeata.
Orezul se fierbe in 1,5 l apa timp de 35 minute. Cartoful se fierbe cu coaja cu tot si dupa ce se curata, se paseaza. Cepele se curata, se toaca si se calesc in apa, impreuna cu morcovul si telina, rase pe razatoarea mare. Intr-un castron suficient de mare se amesteca orezul fiert cu legumele calite impreuna cu restul ingredientelor. Compozitia se pune la cuptor intr-o tava si se coace la foc mijlociu. Este gata in 30 de minute.