Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.
Borsul se preparare in maxim 30 minute.
Ingrediente: 3 morcovi; 2 ardei; 2 dovlecei; 1 ardei iute; 300 g pulpa de rosii; 2-3 frunze salata verde; 2-3 linguri ulei; 4-5 catei usturoi; 1 legatura patrunjel; 2-3 frunze leustean; sare; piper; bors; 100 ml smantana; 200 g sunca.
Preparare: Se curata legumele, se spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare si ulei. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Dupa ce au fiert, se scot si se paseaza cu blenderul. Crema de legume se amesteca cu pulpa de rosii si apoi cu zeama in care au fiert. Se condimenteaza cu sare, piper, usturoi pisat, bors si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Se orneaza cu frunze de leustean, patrunjel si cu smantana. Se serveste cu felii de sunca, cu ceapa verde si paine de casa.