Caravana “Alege oaia!” la Cluj-Napoca

25.11.2017. In perioada 25-26 noiembrie, caravana “Alege oaia!” se afla la Cluj-Napoca, pe platoul de la Expo Transilvania.

Vizitatorii Cluj pot gusta, gratuit, preparate din carne de oaie gatite traditional precum tocanit la ceaun, pastrama, virsli, sarmale, dar si cas, telemea, branza. Cu aceasta ocazie, are loc un spectacol folcloric sustinut de Aurel Tamas si Bandasii de la Cluj, Amalia Peteleu, Valentin Guia, Alin Rotar si Ansamblul folcloric “Somesul” din comuna Apahida. Programul de vizitare este intre orele 12.00-18.00, atat sambata, cst si duminica.

La eveniment participa asociatiile si cooperativele de ovine: Somes-Aries – Cooperativa Agricola, Asociatia Crescatorilor de Ovine “Somesana”, Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Ovine si Caprine Cluj, Asociatia Crescatorilor de Ovine “Miorita”, Asociatia “Ijarul” si SC Lactate Somesene SRL Dej.

Obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a unei piete de Gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie.