Anticum de Butea - băutură fermentată naturală din mure
Antica Marinela P.F.A. din Butea, Județul Iași, produce primul vin traditional.
Antica Marinela P.F.A. din Butea, Județul Iași, produce primul vin traditional.
Pălinca Trămuța face parte din rândul produselor tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii.
Targul de Craciun din Praga este cel mai cautat eveniment din oras si atrage anual un numar mare de cehi si straini.
Salata traditionala cu icre de crap a dobandit protectie la nivelul Uniunii Europene.
Pe langa variantele traditionale de carnati de casa, din diferite tipuri de carne, retetele lor variaza si in functie de regiunea in care sunt facuti, avand ingrediente care le confera o aroma aparte.
Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional
Noiembrie în Bassa Parmense înseamnă November Porc, un eveniment itinerant care se desfășoară pe parcursul a 4 weekend-uri în municipiile Sissa, Polesine, Zibello și Roccabianca.
Trufele sunt niste ciuperci care cresc in inima padurii, la cativa zeci de centimetri sub pamant.
In comuna Pianu, Județul Alba, in cadrul carmangeriei Sbuciumelea Ioan Î.F., se produc printre cei mai buni virsli traditionali.
Tinutul Calimanilor este o afacere mica, de familie, ce duce mai departe traditia zonei in producerea branzeturilor maturate.
Cine se trezește de dimineață în Sibiu ajunge să deguste cele mai gustoase produse locale, în fiecare sâmbătă la Piața Volantă Transilvania.
Rachiul de pere cu para, este produs de Prodvinalco din Cluj-Napoca.
Produsul atestat traditional “Pâine cu maia Magazia Morăriței” este realizat de o brutaria artizanala din Probota, Judetul Iasi.
Initiativa de a revitaliza soiurile noastre traditionale a readus Rosia de Buzau pe rafturile magazinelor lIDL.
Din 21 până in 30 octombrie 2022, timp de 10 zile Piața Unirii din Cluj Napoca va aduna meșteri, artizani și producători tradiționali din toate zonele țării .
Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
Dan Limbasan a reusit sa puna pe picioare o carmangerie ce a devenit una dintre cele mai apreciate si cautate din județul Sibiu.
Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.
Targ de produse alimentare ROMANESTI, unde pot fi gasite branzeturi, produse procesate din carne, fructe, legume, vinuri, miere, peste fript si prajit.
Ferma Steluta este una dintre cele mai vechi ferme pomicole din Romania.
Terra Madre Salone del Gusto 2022 va avea loc în perioada 22-26 septembrie la Torino, Italia.
Branzeturile de Liesti, judetul Galati sunt produse din lapte proaspat, obtinut de la oi, capre si vaci.
Brânza lui Vodă, produsă de Căşăria Petruvio a lui Viorel Trifan a obţinut medalia de argint la concursul "International Cheese Awards 2016".
CARNATII GRATAREL - PLIN DE CARNE de la ELIT, au fot votati Produsul Anului 2020
„Plăcintă dobrogeană” IGP, este un produs de patiserie copt, precopt congelat sau crud congelat, făcut din foi de aluat umplute cu brânză sărată (telemea) amestecată cu caș și ouă.
S.C. AVI-GIIS S.R.L., este un producator de preparate de carne si specialitati traditionale din judetul Valcea.
Mici de casa atestați cu logo-ul national în România.
„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
Când pandemia a lovit în martie 2020, închizând temporar piețele și restaurantele, multi fermieri știau că trebuie să schimbe rapid vitezele pentru a vinde ceea ce fermele lor cultivase deja.
In nordul Romaniei, se afla Bucovina, un tinut frumos si bogat in produsele din lapte, carne, mierea de albine si multe altele.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev