Ciocolata de casa ''Batonul Copilariei''
PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.
PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.
Asociatia Educational-Ecologica ECOTRANSILVANIA organizeaza in data de 25 iunie 2015 un seminar dedicat cunoasterii reciproce si a stabilirii unei relatii de colaborare intre initiativele si organizatiile interesate de conservarea livezilor si a soiurilor traditionale de fructe din Transilvania.
In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.
Palinca realizeaza in ''Camara Zanelor Dregan" Camarzana, judetul Satu Mare, este o palinca de calitate distribuita in toate colturile Romaniei.
Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.
„Dulceata lu’ Razvan“ se gaseste acum pe rafturile hipermarketurilor, in multe magazine din tara, dar si de peste granita.
Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.
Pogacele de Sf.Luca sunt un produs traditional din judetul Arad
Lasca de la buna Romanita este un produs traditional de paste fainoase a carei reteta dateaza din anul 1890.
Produsul traditional “Toba de casa'' din judetul Timis.
Vinars Jidvei V.S.O.P. este o bautura traditional romaneasca, obtinuta exclusiv prin distilarea vinului la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum.
Agropan, Gherla, judetul Cluj a folosit fonduri UE pentru a extinde si moderniza capacitatea de productie de panificatie.
Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Cinci producatori ai specialitatii Salam de Sibiu au decis infiintarea Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) cu scopul de a apara marca prin obtinerea Indicatiei Geografice Protejate (IGP) la nivel comunitar.
Povestea produsului Halva Feleacul incepe in 1960, anul in care este realizat acest produs la fabrica de dulciuri de la Cluj–Napoca.
SC MATIAS SRL SANTIMBRU (ALBA) are in noul Registru National al produselor traditionale 5 produse de panificatie atestate
Cecilia Istrate si Ion Istrate de la Fundata sunt prezenti la targurile traditionale cu renumita „Branza de Burduf”.
Paine secuiasca de casa cu cartofi din Ghelinta, Covasna este al doilea produs atestat in Registrul national al produselor traditionale (RNPT).
Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.
Atestatul de produs traditional nr. 01 a fost emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale — Directia Generala Industrie Alimentara — in data de 6 martie 2014.
Placinta intinsa se face in foarte multe locuri din judetul Arad, inclusiv in satul Turnu, apartinator orasului Pecica
Este sortimentul de branza cel mai vechi cunoscut la noi. Se prepara din cas obtinut din lapte de oaie, in timpul verii.
Paine traditionala din Harghita cu cartofi sau din faina de secara este oferita de producatorul SC Harmopan din Miercurea-Ciuc, judetul Harghita.
Ferma de animale a fratilor Catean, este formata din 100 de vaci, 1.000 de oi si 11 cai de rasa.
SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.
Romania are in acest moment 480 de produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii.
SC RUS SRL, produce palinca 100% naturala, si in sticle imbracate in straie populare din Oas.
Miere suta la suta naturala, argint masiv si arta populara sunt ingredientele unui produs exclusivist „made in” Salaj, care a fost lansat la cea mai mare expozitie de alimente din lume SIAL - Global Food Marketplace Paris.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev