Prajituri de casa din Baia Mare, Maramures
Gina Discalicau din Baia Mare a participat, in perioada 6-11 martie 2018, la targul traditional din piata Avram Iancu, Cluj Napoca, cu prajituri de casa, cornulete si alte bunatati!
Gina Discalicau din Baia Mare a participat, in perioada 6-11 martie 2018, la targul traditional din piata Avram Iancu, Cluj Napoca, cu prajituri de casa, cornulete si alte bunatati!
„Dulceata lu’ Razvan“ se gaseste acum pe rafturile hipermarketurilor, in multe magazine din tara, dar si de peste granita.
A fost atestat in registrul national al retetelor consacrate (RNRC), conform Ordinului nr. 394/2014, cu numarul 129/16.08.2017, produsul din carne ''cabanos''.
SC MATIAS SRL Santimbru (Alba) are 5 produse de panificatie atestate.
Lactate si branzeturi realizate cu tehnologii traditionale din judetul Salaj, acceptate in Uniunea Europeana:
Ferma de animale a fratilor Catean, este formata din 100 de vaci, 1.000 de oi si 11 cai de rasa.
PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.
Infiintata in anul 1997, FABRICA DE PRODUSE LACTATE COLTESTI, are ca principal obiect de activitate prelucrarea produselor lactate si a branzeturilor.
In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.
Miere suta la suta naturala, argint masiv si arta populara sunt ingredientele unui produs exclusivist „made in” Salaj, care a fost lansat la cea mai mare expozitie de alimente din lume SIAL - Global Food Marketplace Paris.
Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.
In localitatea Baia de Fier, sat Cernadia, Nr 116, CP 217031, Judetul Gorj, se produce sloiul de oaie, produs traditional inscris in Registrul de Produs Montan.
Lasca de la buna Romanita este un produs traditional de paste fainoase a carei reteta dateaza din anul 1890.
Napolact a lansat o campanie de promovare pentru gama de branzeturi traditionale romansti produse in fabrica de la Taga, ce cuprinde: branza de Nasal, produs cu denumire de origine protejata in UE, branza Alpina si Alpina Afumata, Montana si Tarnava.
Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Palinca de nuca este in Cartea Recordurilor. O echipa de la Guiness Book a omologa recordul batut de profesorul Iosif Bondici.
Povestea produsului Halva Feleacul incepe in 1960, anul in care este realizat acest produs la fabrica de dulciuri de la Cluj–Napoca.
Barbanta este un vas din doage, de forma unui butoias, folosit pentru pastrarea diferitelor produse cum ar fi laptele sau branza. Cercurile acestui vas sunt tot din lemn, iar branza sta in barbanta aceea si are un gust deosebit.
Cecilia Istrate si Ion Istrate de la Fundata sunt prezenti la targurile traditionale cu renumita „Branza de Burduf”.
Fabrica LaColline Valcele judetul Cluj, produce branzeturi de capra, pentru intern si export.
Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.
Infiintata in 1998 ca o afacere de familie, "Primalact" a reusit sa devina in prezent o marca cunoscuta si apreciata pe piata lactatelor.
Placinta intinsa se face in foarte multe locuri din judetul Arad, inclusiv in satul Turnu, apartinator orasului Pecica
1994 s-a infiintat S.C. SERGIANA PRODIMPEX S.R.L., societate al carui principal obiect de activitate este productia de carne si preparate de carne.
Paine traditionala din Harghita cu cartofi sau din faina de secara este oferita de producatorul SC Harmopan din Miercurea-Ciuc, judetul Harghita.
Pfa Feher Carol se poate mandri cu peste 20 ani de experienta in domeniul prepararii muraturilor.
SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.
De peste 10 ani un pasionat de brutaria artizanala face paine traditionala aproape zilnic intr-un sat din Tara Hategului
Palinca realizeaza in ''Camara Zanelor Dregan" Camarzana, judetul Satu Mare, este o palinca de calitate distribuita in toate colturile Romaniei.
Paine ANDANA, produs de S.C. ANDANA PAN S.R.L. a fost atestata ca produs traditional.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev