Mezelurile crud-uscate Petry
La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
Prajiturile traditionale din zona Maramures au o vechime de 40-50 de ani. Majoritatea gospodinelor fac de sarbatori aceste tipuri de prajituri. Merele pentru aceasta prajitura sunt culese din livezi clasice asezate pe pante colinare, avand ca si baza straturi argiloase.
Micii producatori de branza din Ardeal sunt tot mai cunoscuti in Europa pentru calitatea sortimentelor de branza cu ierburi aromate, cu trufe sau tinute la maturat.
5.06.2017. Casul Manastur este o branza maturata timp de 4-6 saptamani.
Hegbeli Mihai a obtinut atestate de produs traditional pentru: Pita de cartofi de la Boianu, Colacul cu nuca dela Boianu si Checul de la Boianu.
28.03.2017. Branza ca si produs traditional, trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale.
Produs traditional originar, 100% natural din Judetul Sibiu.
Lactate si branzeturi realizate cu tehnologii traditionale din judetul Salaj, acceptate in Uniunea Europeana:
Apa plata Izvorul Minunilor este extrasa din izvorul de apa minerala din statiunea Stana de Vale, judetul Bihor.
Palinca de Zalau marca “Aciu”, a ajuns sa fie foarte mult apreciata de straini.
Corina si Tudor Rusu, mama si fiu, sunt din Turda si se ocupa de ani buni cu afacerea lasata mostenire de tatal doamnei, respectiv cresterea oilor.
PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.
In judetul Arad sunt cunoscute mai multe retete de carnati de casa, care difera doar prin condimentele folosite.
In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.
Cozonac Kulcsos (cu cheita) din Olari (Varsandu Vechi), judetul Arad.
Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.
In judetul Timis se prepara o slanina care se topeste in gura, cu gust de fum si usturoi si care se consuma cu ceapa de apa.
Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.
Salamul traditional "de la Salas", este un produs traditional din Nadlac, judetul Arad.
Lasca de la buna Romanita este un produs traditional de paste fainoase a carei reteta dateaza din anul 1890.
„Pita Cetatii”, o paine traditionala in forma unei stele, este noul produs de promovare turistica lansat la sarbatorile Alba Fest.
Vinars Jidvei V.S.O.P. este o bautura traditional romaneasca, obtinuta exclusiv prin distilarea vinului la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum.
Gina Discalicau din Baia Mare a participat, in perioada 6-11 martie 2018, la targul traditional din piata Avram Iancu, Cluj Napoca, cu prajituri de casa, cornulete si alte bunatati!
Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Carnatii de Mangalita sunt un produs traditional specific regiunii Maramures datand de peste 150 de ani, obtinuti prin sacrificarea porcului de Craciun.
Povestea produsului Halva Feleacul incepe in 1960, anul in care este realizat acest produs la fabrica de dulciuri de la Cluj–Napoca.
A fost atestat in registrul national al retetelor consacrate (RNRC), conform Ordinului nr. 394/2014, cu numarul 129/16.08.2017, produsul din carne ''cabanos''.
Cecilia Istrate si Ion Istrate de la Fundata sunt prezenti la targurile traditionale cu renumita „Branza de Burduf”.
BIJAN NICOLAE din comuna Cornereva, sat Pogara de Sus, nr. 409, judetul Caraş-Severin, produce suc natural de fructe 100%.
Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev