Produse traditionale din Transilvania

Prajiturile traditionale din zona Maramures au o vechime de 40-50 de ani. Majoritatea gospodinelor fac de sarbatori aceste tipuri de prajituri. Merele pentru aceasta prajitura sunt culese din livezi clasice asezate pe pante colinare, avand ca si baza straturi argiloase.

Vinars Jidvei V.S.O.P. este o bautura traditional romaneasca, obtinuta exclusiv prin distilarea vinului la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum.

Miere suta la suta naturala, argint masiv si arta populara sunt ingredientele unui produs exclusivist „made in” Salaj, care a fost lansat la cea mai mare expozitie de alimente din lume SIAL - Global Food Marketplace Paris.

In localitatea Baia de Fier, sat Cernadia, Nr 116, CP 217031, Judetul Gorj,  se produce sloiul  de oaie, produs traditional inscris in Registrul de Produs Montan.

Napolact a lansat o campanie de promovare pentru gama de branzeturi traditionale romansti produse in fabrica de la Taga, ce cuprinde: branza de Nasal, produs cu denumire de origine protejata in UE, branza Alpina si Alpina Afumata, Montana si Tarnava.