Produse traditionale din Transilvania

In localitatea Baia de Fier, sat Cernadia, Nr 116, CP 217031, Judetul Gorj,  se produce sloiul  de oaie, produs traditional inscris in Registrul de Produs Montan.

La sfarsitul lunii octombrie, ROMEXPO organizeaza INDAGRA FOOD – Targ international pentru industria alimentara. Eveniment de traditie, INDAGRA FOOD reuneste si de aceasta data producatori importanti din domeniu, ce vor prezenta cele mai noi produse si tehnologii.

Federatia Producatorilor de Produse Traditionale din Romania, care are ca fondatori 9 asociatii judetene de produse traditionale (Satu Mare, Maramures, Arad, Iasi, Suceava, Harghita, Valcea, Sibiu si Alba), prin presedentele Calin Maties, a declarat ca produsele traditionale sunt mai gustoase decat cele de serie.

Napolact a lansat o campanie de promovare pentru gama de branzeturi traditionale romansti produse in fabrica de la Taga, ce cuprinde: branza de Nasal, produs cu denumire de origine protejata in UE, branza Alpina si Alpina Afumata, Montana si Tarnava. 

Miere suta la suta naturala, argint masiv si arta populara sunt ingredientele unui produs exclusivist „made in” Salaj, care a fost lansat la cea mai mare expozitie de alimente din lume SIAL - Global Food Marketplace Paris.

Barbanta este un vas din doage, de forma unui butoias, folosit pentru pastrarea diferitelor produse cum ar fi laptele sau branza. Cercurile acestui vas sunt tot din lemn, iar branza sta in barbanta aceea si are un gust deosebit.