Carnatul de Mangalita
Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.
Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.
Napolact a lansat o campanie de promovare pentru gama de branzeturi traditionale romansti produse in fabrica de la Taga, ce cuprinde: branza de Nasal, produs cu denumire de origine protejata in UE, branza Alpina si Alpina Afumata, Montana si Tarnava.
Placinta intinsa se face in foarte multe locuri din judetul Arad, inclusiv in satul Turnu, apartinator orasului Pecica
Palinca de nuca este in Cartea Recordurilor. O echipa de la Guiness Book a omologa recordul batut de profesorul Iosif Bondici.
Paine traditionala din Harghita cu cartofi sau din faina de secara este oferita de producatorul SC Harmopan din Miercurea-Ciuc, judetul Harghita.
Barbanta este un vas din doage, de forma unui butoias, folosit pentru pastrarea diferitelor produse cum ar fi laptele sau branza. Cercurile acestui vas sunt tot din lemn, iar branza sta in barbanta aceea si are un gust deosebit.
SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.
Fabrica LaColline Valcele judetul Cluj, produce branzeturi de capra, pentru intern si export.
Asociatia Educational-Ecologica ECOTRANSILVANIA organizeaza in data de 25 iunie 2015 un seminar dedicat cunoasterii reciproce si a stabilirii unei relatii de colaborare intre initiativele si organizatiile interesate de conservarea livezilor si a soiurilor traditionale de fructe din Transilvania.
Infiintata in 1998 ca o afacere de familie, "Primalact" a reusit sa devina in prezent o marca cunoscuta si apreciata pe piata lactatelor.
Palinca realizeaza in ''Camara Zanelor Dregan" Camarzana, judetul Satu Mare, este o palinca de calitate distribuita in toate colturile Romaniei.
1994 s-a infiintat S.C. SERGIANA PRODIMPEX S.R.L., societate al carui principal obiect de activitate este productia de carne si preparate de carne.
„Dulceata lu’ Razvan“ se gaseste acum pe rafturile hipermarketurilor, in multe magazine din tara, dar si de peste granita.
Pfa Feher Carol se poate mandri cu peste 20 ani de experienta in domeniul prepararii muraturilor.
Pogacele de Sf.Luca sunt un produs traditional din judetul Arad
De peste 10 ani un pasionat de brutaria artizanala face paine traditionala aproape zilnic intr-un sat din Tara Hategului
Produsul traditional “Toba de casa'' din judetul Timis.
Paine ANDANA, produs de S.C. ANDANA PAN S.R.L. a fost atestata ca produs traditional.
SC MATIAS SRL Santimbru (Alba) are 5 produse de panificatie atestate.
Doamna Erzsébet Gáll si-a inceput activitatea de producator de gemuri, siropuri, sucuri si compoturi de fructe in anul 2002.
Ferma de animale a fratilor Catean, este formata din 100 de vaci, 1.000 de oi si 11 cai de rasa.
Castigatorul concursului de creativitate din cadrul primului eveniment expozitional din Romania „GASTROPAN” dedicat sectorului de morarit, panificatie si cofetarie, s-a intors cu o reteta spartana a “painii anticriza”.
Dealurile terasate si insorite alaturi de solul bogat au permis cultivarea livezilor de meri si pruni.
Infiintata in anul 2002 firma ELIT a devenit un jucator principal pe piata carnii si a preparatelor derivate din aceasta in Romania.
Infiintata in anul 1997, FABRICA DE PRODUSE LACTATE COLTESTI, are ca principal obiect de activitate prelucrarea produselor lactate si a branzeturilor.
Apemin Tusnad a luat fiinta in anul 1999 prin divizarea societatii Perla Harghitei si a devenit in scurt timp o firma renumita pe piata apelor minerale din Romania.
Miere suta la suta naturala, argint masiv si arta populara sunt ingredientele unui produs exclusivist „made in” Salaj, care a fost lansat la cea mai mare expozitie de alimente din lume SIAL - Global Food Marketplace Paris.
CRIS-TIM este cea mai cunoscuta marca de mezeluri din Romania, cu o imagine foarte puternica pe piata si foarte bine definita in perceptia consumatorilor.
In localitatea Baia de Fier, sat Cernadia, Nr 116, CP 217031, Judetul Gorj, se produce sloiul de oaie, produs traditional inscris in Registrul de Produs Montan.
Adrian Suciu din satul Crit din Brasov ii ademeneste pe oaspeti cu produse traditionale din lapte de capra si dulceturi.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev