Paine secuiasca de casa cu cartofi din Ghelinta, Covasna

Paine secuiasca de casa cu cartofi din Ghelinta, Covasna este al doilea produs atestat in Registrul national al produselor traditionale (RNPT).

Pentru painea secuiasca de casa cu cartofi, producatorul foloseste o reteta veche, iar aluatul se plamadeste cu peste 40% cartofi fierti. Cand iese rumena din cuptor se bate, pentru ca apoi sa ajunga frageda pe masa. Producatorul painii traditionale atestate este Intreprinderea Individuala BODOSCA Mihail Gabriel, iar punctul de lucru este situat in Ghelinta la numarul 566. Sediul social se afla situat in municipiul Brasov. 

In Ghelinta exista o Biserica Romano-Catolica care este inclusa in patrimoniul Unesco. Lacasul de cult a fost construit in 1245 in stil romantic tarziu, in onoarea Sfantului Imre. Picturile de interior au fost executate in 1330 si reprezinta scene din viata lui Hristos si Legenda Sfantului Ladislau. Tavanul cu casete pictate dateaza din 1628. Biserica Romano-Catolica Ghelinta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc.