Atestatul de produs traditional nr. 01 – 'PAINE TRADITIONALA ADRIANA'

Atestatul de produs traditional nr. 01 a fost emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale — Directia Generala Industrie Alimentara — in data de 6 martie 2014.

Atestatul a fost emis in baza ordinului nr. 724/ 2013 — Ordin comun al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Sanatatii si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

In data de 11 noiembrie 2013 in Monitorul Oficial Partea I, nr. 688 a fost publicat Ordinul nr. 724 din 29 iulie 2013 privind atestarea produselor traditionale. Ordin comun al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Sanatatii si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor care a intrat in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii.

La data intrarii in vigoare a ordinului nr. 724/ 2013 se abroga Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 690/ 2004 pentru aprobarea Normei privind conditiile si criteriile pentru atestarea produselor traditionale, publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 938 din 14 octombrie 2004.

Atestatele eliberate anterior raman valabile noua luni de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin. Eliberarea noului tip de atestat se face la solicitarea operatorului economic, dupa verificarea vechiului caiet de sarcini si a spatiului destinat productiei, cu respectarea normelor impuse prin prezentul ordin.

Cei inregistratii in Registrul National al Produselor Traditionale (RNPT) vor avea pe eticheta un logo de produs traditional. Logoul national este proprietatea exclusiva a Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale. Folosirea logoului national fara respectarea conditiilor prevazute in prezentul ordin se pedepseste conform prevederilor legale in vigoare.

Atestatul de produs traditional cu nr. 01 este acordat produsului 'PAINE TRADITIONALA ADRIANA', in urma verificarii documentatiei depuse la Directia pentru Agricultura a judetului Brasov fabricat la unitatea de productie din localitatea Brasov, str. Eliade Radulescu, nr. 2, judetul Brasov apartinand S.C ADRIANA PROD S.R.L., cu sediul in localitatea Ghimbav, str. Stefan cel Mare, nr. 359, judetul Brasov.

'Painea traditionala Adriana' se obtine din faina de grau alba, care provine din zona Tara Barsei, drojdie de panificatie, sare iodata, cartofi din zona Brasov si Covasna si apa, procedeul de obtinere este traditional, respectiv operatiile de pregatire a materiilor prime si auxiliare, dozarea acestora, divizarea aluatului, modelarea, baterea cojii, ambalarea care se executa manual.