Bucate din Carpati: de la ferma ta pe masa fiecaruia

 

In perioada 9-10 iunie, la Danes (langa Sighisoara), a avut loc seminarul regional Mountain.Trip: ,,Bucate din Carpati: de la ferma ta pe masa fiecaruia

Seminarul a avut ca tema: “Dezvoltarea durabila in regiunile de munte ale UE, potentialul pe care produsele de munte il reprezinta pentru zonele si actorii de munte. Optiuni pentru comunicarea de cercetare catre profesionisti”.

Participantii la seminar, in numar de 27, au fost persoane care se ocupa cu productia si comercializarea de produse de calitate in zona de munte, cu elaborarea politicilor sau furnizarea de servicii de consultanta agricola, persoane implicate in dezvoltarea durabila a zonelor de munte.

Participantii au fost informatii despre bunele practici legate de productia, prelucrarea si comercializarea de produse alimentare de munte de calitate (pe baza constatarilor din proiectele europene de cercetare). S-a incercat crearea unei imagini pozitive de alimente de calitate, de munte si gasirea unor metode inspiritate pentru a creea evenimente in cadru placut si relaxant. S-a incercat cautarea unui prototip de intermediar (ONG-uri si servicii de consultanta) care sa organizeze asemenea evenimente.

 

Articole similare: turtitafermecata.blogspot.com