Ferma de animale a fratilor Catean, este formata din 100 de vaci, 1.000 de oi si 11 cai de rasa.
Acestia isi vand productia de lapte si carne prin propriul magazin din Brasov. Au si o pensiune cu specific transilvanean. Iar acum sunt parteneri in proiectul Transhumanta 2013. Ferma Catean este situta in satul Rotbav, judetul Brasov. Produc lactate si mezeluri traditionale si au un brand propriu. In medie, obtinem 7 kg de branza pe cap de oaie, de la fiecare din cele 1000 de oi. Laptele de vaca se vinde in proportie de 75% prin automatul amplasat in magazinul lor din Brasov. Restul, impreuna cu cel de oaie, este prelucrat intr-o unitate de procesare in care se folosesc si ustensile traditionale. Din laptele crud, nepasteurizat, se obtin cinci branzeturi cu atestat de produs traditional: telemea, cas, branza de burduf, urda dulce si sarata. Mai produc pastrama si carnati. Toate sunt comercializate prin intermediul magazinului din Brasov, dar si in alte magazine din tara. Participa la targurile de produse traditionale, multe din ele din strainatate.
Furajarea animalelor este asigurata in proportie de 75% din productia proprie. Familia Catean cultiva 100 de hectare de furaje. Cei 11 cai sunt din rasele Andaluz, Lipitan, Frizer, Greu Belgian, Greu Romanesc si Arab. Veniturile vin din spectacole si filmari pentru reclame sau filme sau din servicii de echitatie si dresaj. Fratii Catean s-au asociat curentului Slow Food pentru a-si promova produsele. Sunt implicati in proiectul Transhumanta 2013, in care sase ciobani, imbracati in straie traditionale, parcurg un traseu agroturist de 1.400 km, de la Brasov pana in Polonia. Inainte de a pleca au fost intampinati de comisarul european pe agricultura Dacian Ciolos, in cadrul unei intalniri speciale, avute la Bucuresti.