Produsele traditionale mai gustoase decat cele de serie

Federatia Producatorilor de Produse Traditionale din Romania, care are ca fondatori 9 asociatii judetene de produse traditionale (Satu Mare, Maramures, Arad, Iasi, Suceava, Harghita, Valcea, Sibiu si Alba), prin presedentele Calin Maties, a declarat ca produsele traditionale sunt mai gustoase decat cele de serie.

cesta a precizat ca, tocmai din aceste motive, in aceasta perioada producatorii si reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cauta impreuna o strategie care sa ajute produsele traditionale romanesti sa reziste pe piata.

In acest moment, impreuna cu cei de la MADR incercam sa schimbam un pic atat modul in care se obtine caietul de sarcini si atestatul pentru produsele traditionale, cat si sa gasim un logo acceptat la nivel national pentru aceste produse, in momentul in care consumatorul va vedea logo-ul ministerului acesta sa poata avea incredere ca va cumpara produse de calitate, fiindca pe piata sunt prea multe falsuri acum”, a afirmat Maties.

Un asemenea produs ar trebui sa fie fabricat din materie prima din zona, manual, pentru a fi asa cum il vrem noi. Macar in acest sector sa ne ajutam noi pe noi si sa ii dam de lucru taranului roman”, a explicat Maties.

Printre obiectivele asumate de federatie se afla protejarea produselor traditionale si a producatorilor traditionali, promovarea acestora pe piata comunitara, autorizarea si inregistrarea lor la nivel european, cat si organizarea la nivel national a unor piete si targuri specifice, cu schimburi traditionale culinare.