Toba de Talmacel, judetul Sibiu

Produsul este preparat integral din carne, organe si slanina de porc, condimente, pus in membrane naturale, conform retetei traditionale, cu respectarea normelor sanitare si sanitare veterinare.

Tot procesul de prelucrare a carnii pana la obtinerea produsului finit se face manual. Se foloseste carne de la animalele din gospodaria proprie si/sau cumparate din targuri comunale sau satesti (care au aviz sanitar-veterinar). Produsul se livreaza afumat.

Avem numai produse facute in gospodaria noastra si care sunt mult mai gustoase decat cele din oras. Asta, deoarece nu folosim coloranti artificiali, ci numai condimente, sare si fum natural. In plus, porcii sunt crescuti la noi in gospodarie numai cu porumb si zer de la stana", a declarat producatorul Lucia Olimpia Barbosa.

IF BARBOSA LUCIA OLIMPIA detine mai multe produse traditionale inscrise in Registrul de Atestare a Produselor Traditionale: branza telemea de Marginimea Sibiului; cas de oaie; branza de urda, branza de burduf; pastrama ciobaneasca de oaie; carnati de oaie; carnati de porc; caltabos, toba de Talmacel; slanina afumata; pecie afumata.

Contact: IF BARBOSA LUCIA OLIMPIA , Talmacel, nr. 144, judetul Sibiu

  • Persoana de contact – Barza Gheorghe , tel. 0751.075.239