Virsli Miorita Oachese

Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.

Acesti virsli, ce sunt din carne de oaie, specifici zonei de munte din judetele Alba si Hunedoara, se fierb inainte de a fi consumați si se servesc calzi. Materia prima folosita pentru prepararea lor provine din sacrificarea ovinelor preluate de la membrii cooperatori din localitate. Cooperativa Agricola Miorita Oachese, din localitatea Sasciori, judetul Alba a fost infiintata iîn anul 2017.

Cooperativa este formata din aproape 100 de membri, care detin aproximativ 23.000 de ovine si 1.800 de bovine, fiind una dintre cele mai mari cooperative agricole din zona. Consumatorii de preparate traditionale pot sa viziteze site-ul produsmontan.ro, ce promoveaza produsele montane certificate cu mențiunea de calitate facultative „produs montan”. Produsele montane respecta o schema de calitate recunoscuta la nivel european si sunt apreciate, datorita faptului ca zona a este mult mai puțin poluata.

PRODUS MONTAN >>