Branzeturile fabricate in consiliile Ponga si Amieva din sud-vestul Asturiei, poarta numele defileului muntos Los Beyos.
Branza cu Indicatie Geografica Protejata "Los Beyos", este o branza semi-tare, usor afumata, facuta din lapte de capra, oaie sau vaca, care nu amesteca niciodata. Are un invelis galben, dur, dar nu foarte gros. Are o aroma usoara si un gust putin acidulat. Odata ce laptele este pasteurizat, pentru a elimina posibilele bacterii daunatoare, se adauga cheagul si fermentii, si se lasa sa se odihneasca timp de 24 de ore.
Apoi se introduce branza in matrite, se lasa la scurs, obtinandu-se o branza de forma cilindrica caracteristica. Pe urma se sareaza pe ambele parti, se supune unui fum usor si se lasa la maturat timp de cateva luni. Branza Los Beyos, componenta importanta a gastronomiei asturiene, se poate cumpara din restaurantele si magazinele locale sau de la targul de branzeturi din Gangas de Onis.