Branza Queso de Flor de Guía (DOP), Spania, are un caracter sezonier foarte pronuntat si sunt strans legate de sistemul traditional de productie.
Tipul de animal considerat adecvat pentru furnizarea partilor de carcasa din care se produc jambonul care beneficiaza de denumirea de origine protejata este porcul de rasa iberica.
Pepeni galbeni din cultivarul „saccharinus” soiul „Piñonet” sau „Piel de sapo”, sunt destinati vanzarii in stare proaspata catre consumatori.
Indicatia geografica protejata „Castana de Galicia” este rezervată castanelor obtinute din varietatile cultivate autohton din Galitia, Spania, destinate consumului uman si comercializate proaspete sau congelate.
Ardeiul "Pemento da Arnoia" (IGP), Spania, este un fruct din specia Capsicum annuum cultivati traditional.
Carnatul “Chorizo Riojano”, este unul dintre produsele alimentare tipice din regiunea La Rioja (Spania), ce are o mare traditie in productia de carnati.
Uniunea Europeana a publicat soiul de ardei “Pemento do Couto, Galicia (Spania), ca produs IGP.
Arzua-Ulloa este o excelenta branza produsa in regiunea Galicia din Spania, recunoscuta europeana ca produs DOP.
Lintea "Pardina de Tierra de Campos" este un produs IGP din Spania.
Boabele de naut „Cicer Arietinum L”, varietatea macrocarpum, ecotipul Fuentesauco, sunt comercializate si ambalate sub forma de legume uscate.
Denumirea de origine protejata (DOP) „Cereza del Jerte” se refera exclusiv la ciresele de masa care se consuma proaspete.
„Mazapan de Toledo” IGP, Spania, este o pasta fina si compacta obtinuta prin amestecarea sau framantarea cu zahar sau zaharuri a migdalelor crude, decojite si macinate.
Produsul "del Baix Ebre-Montsia", DOP, Spania, este un ulei de masline extravirgin.
Produsul traditional Carne de Bisaro Transmontano, DOP, Spania, este obtinut prin abatorizarea purceilor sau din transarea carcaselor de porc din rasa Bisaro.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev