Tochitura de Ignat (pomana porcului)
De Ignat, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.
De Ignat, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.
Prepararea casului proaspat de casa:
Gulasul de post este o reteta traditionala in care ciupercile inlocuiesc cu succes carnea si se pregateste in 45 de minute.
La inceputul verii cand vinetele sunt scumpe, se sporesc cu dovlecei.
Produs traditional de Craciun, din judetul Arad
Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari.
Castravetii cu ardei iuti reprezinta un preparat deosebit de gustos si o metoda speciala de conservare.
Iaurtul se obtine din lapte de vaca, oaie sau de bivolita.
Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.
Se face o plamadeala din 40 grame drojdie care se moaie cu 3-4 linguri de lapte caldut.
Sunca fiarta pentru sarbatori se serveste cu hrean si telemea.
Reteta de sarmale traditionale romanesti:
Zikiro reprezinta un fel principal de mancare intalnit in Tara Bascilor (Spania), dar si in sudul Frantei.
De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.
Coltunasii cu carne ''Empanadas'', o specialitate locala din Argentina si intalnita in intreaga America Latina este capabila sa incante cele mai rafinate si exigente gusturi.
Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.
Gazpacho e o supa de legume spaniola, inclusa in meniul dietei South Beach de slabire si care se serveste rece.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Pesto este un amestec de ulei de masline, usturoi, busuioc, branza rasa folosit drept condiment in bucataria mediteraniana.
Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea supa nu este gustoasa decata primavara.
Ostropelul este o reteta traditionala care se face in principal din carne de pui amestecata cu un sos gros de rosii.
Intre clasicele mancaruri de post se regasesc retetele bruschete de rosii si bruschete de ciuperci cu usturoi.
Omleta pentru mic dejun in dieta de slabire South Beach:
Se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin untdelemn.
Mancarea traditionala din Polinezia se compune din combinatia fructelor a cinci arbori specifici cu carnea sau pestele pentru o masa completa.
Prima etapa in gatitul ghiveciului este pregatirea zarzavatului.
Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine, avand un rol special in dieta.
Supa de morcovi cu zarzavat este o supa fara ulei.
Faimosului sos "amatrician" strange bani pentru reconstructia satului Amatrice distrus de cutremur.
Lichiul (Hanklich) este un delicios desert nelipsit, in casele din Transilvania, in zilele de sarbatoare.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev