Fasolea verde, o mancare extraordinara
Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine, avand un rol special in dieta.
Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine, avand un rol special in dieta.
Supa de morcovi cu zarzavat este o supa fara ulei.
Faimosului sos "amatrician" strange bani pentru reconstructia satului Amatrice distrus de cutremur.
Lichiul (Hanklich) este un delicios desert nelipsit, in casele din Transilvania, in zilele de sarbatoare.
Prepararea casului proaspat de casa:
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
La inceputul verii cand vinetele sunt scumpe, se sporesc cu dovlecei.
Mititeii de la "Carul cu bere" sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri lungime si de trei centimetri grosime .
Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari.
Produs traditional din judetul Timis.
Iaurtul se obtine din lapte de vaca, oaie sau de bivolita.
Reteta de altadata culeasa din presa vremii.
Se face o plamadeala din 40 grame drojdie care se moaie cu 3-4 linguri de lapte caldut.
Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.
Reteta de sarmale traditionale romanesti:
In restaurantele din Timisoara, nu lipsesc din meniu clatitele "Ca la Ana-Lugojana".
De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.
In Postul Sampetrului, merele de vara se pot consuma si sub forma unei salate de sezon.
Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.
O pasta delicioasa din avocado cu usturoi se poate servii pe paine prajita in serile lungi de post.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Bolnavii de inima au nevoie de o dieta rapida care sa arda grasimile. Dieta se bazeaza pe consumul zilnic de supa arzatoare de calorii.
Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea supa nu este gustoasa decata primavara.
Pilaf de orez cu mazare ca la Muntele Athos.
Intre clasicele mancaruri de post se regasesc retetele bruschete de rosii si bruschete de ciuperci cu usturoi.
Chiar in perioada de post au aparut urzicile verzi, asa ca avem posibilitatea sa pregatim o mancare de urzici batute cu mamaliguta si mujdei.
Se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin untdelemn.
Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).
Prima etapa in gatitul ghiveciului este pregatirea zarzavatului.
Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.
© Copyright 2022 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev