Ciorba de pomana porcului
Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.
Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.
De Craciun, o masa speciala este servita in numeroase familii din Belgia.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
Unii oameni din Ucraina, nu mananca nimic in ajunul Craciunului, pana cand apare pe cer, prima stea.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
Un mare aport in cultura gastronomica romaneasca a fost adus de sarbatoarea Craciunului, in prezent existand o serie de mancaruri specifice acesteia.
Piftie de pui, reteta traditionala din judetul Timis.
Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.
Preparat traditional din judetul Arad.
3.11. 2017. Placintele ardelenesti se fac, atat dulci, cat si sarate, in variante mai mult sau mai putin asemanatoare.
Reteta ardeleneasca de mancare traditionala.
Friptura de miel este mancarea traditionala de paste.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea.
"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
Legumele la cuptor reprezinta o cina perfecta in dieta South Beach, alaturi de un peste la gratar.
In regiunile Banat se fac virsli traditionali foarte gustosi.
22.02.2017. Saptamana Alba sau a Branzei incepe luni, 20 februarie 2017, in care ortodocsii pot consuma lapte, branza si oua.
Papansii de Brasov, se servesc cu smantana.
In cadrul programul de slabire pe termen lung, putem consuma la micul dejun carbohidrati cu indice glicemic scazut.
Macrisul este o leguma din grupa verdeturilor intalnita in flora spontana de la care se consuma frunzele, caracterizate printr-un gust acrisor.
Un tort din 3 oua, un pahar de zahar, unul de faina, unul si jumatate de lapte, o tabla de ciocolata si doua linguri de unt.
Preparat culinar din legume mai putin folosite:
,,Pieptul de curcan copt pe jar” este un produs din zona Buzaului, Muntenia, al carui mod de preparare a fost transmis din generatie in generatie.
O mancare deosebita din Bucovina este ciulamaua de ciuperci a la Putna.
Mancare traditionala din Banat.
Placerea cea mai mare la o masa de sarbatori o ofera friptura de gasca.
Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.
Bucataria sanatoasa va propune o reteta de drob cu nuci:
Sosul brun de busuiosc se poate servi peste rasol din carne de vita, carne de peste, omleta, preparate de vanat sau carnati.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev