Carne de oaie la ceaun
Reteta traditionala, in stil ciobanesc, din Csongrad (Ungaria).
Reteta traditionala, in stil ciobanesc, din Csongrad (Ungaria).
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.
''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.
Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.
Supa de cartofi cu marar este o mancare tipica din Transilvania.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
Levesul de post este specific satului Rod din Marginimea Sibiului.
Piftie de pui, reteta traditionala din judetul Timis.
Reteta de pui cu smantana din Bucovina.
Preparat traditional din judetul Arad.
Doua retete de crème de branza ca desert.
Reteta ardeleneasca de mancare traditionala.
Reteta traditional de bulz din judetul Timis.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Supa din galuste de cartofi din judetul Arad.
"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
Existand mai multe varietati de branzeturi, care se folosesc foarte divers in bucatarie.
In judetul Arad sunt cunoscute mai multe retete de carnati de casa, care difera doar prin condimentele folosite.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Cozonac Kulcsos (cu cheita) din Olari (Varsandu Vechi), judetul Arad.
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
In judetul Timis se prepara o slanina care se topeste in gura, cu gust de fum si usturoi si care se consuma cu ceapa de apa.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
In regiunile Banat se fac virsli traditionali foarte gustosi.
Racituri traditionale din judetul Arad.
Papansii de Brasov, se servesc cu smantana.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
Macrisul este o leguma din grupa verdeturilor intalnita in flora spontana de la care se consuma frunzele, caracterizate printr-un gust acrisor.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev