Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
Reteta 1
Ingrediente: 2 l sange de porc; 1,5 kg ceapa rosie; ulei; sare, boia.
Punem sangele in apa clocotita si fierbem pana devine spongiosa. Ceapa taiata julien, o calim in ulei, apoi o lasam putin sa se prajeasca cu sare. O luam de pe foc si adaugam boiaua. Sangele fiert il taiem cubulete si il adaugam peste ceapa; apoi punem din nou pe foc, amestecam cu grija si prajim cateva minute.
Reteta 2
Ingrediente: 1l sange de porc; 500 grame ceapa alba; 1-2 linguri untura; sare, piper.
Punem sangele in 2 litri de apa si il fierbem. Prajim ceapa feliata intr-o oala, in untura. Amestecam sangele fiert si taiat in bucati cu ceapa, dupa care punem sare si piper. Se serveste cald. Este o mancare foarte satioasa.