Mancaruri traditionale de Fărşang
Fărşangul sau alungarea iernii este un obicei străvechi ce marchează începutul Postului Paştelui.
Fărşangul sau alungarea iernii este un obicei străvechi ce marchează începutul Postului Paştelui.
Roșiile la cuptor sunt un preparat simplu, dar cu adevărat gustos, ideal pentru a îmbogăți diverse preparate.
O reteta perfecta de Ziua Indragostitilor.
Friptura de porc cu sos de muștar dulce, cu rozmarin si sos de mere, pentru o masă gustoasa in sezonul rece.
Salata Mechouia , sau „salata la grătar” este o mancare traditionala tunisiana.
Aperitiv de sarbatori cu parmezan, smantana si icre de somon.
Reteta de gyros clasic grecesc, invelit in lipie si servit cu cartofi prajiti.
Prajitura speciala pentru Ziua Sfântului Nicolae.
O rețetă vedetă în marile restaurante, de vinete marinate, este foarte sănătoasă și gustoasă, ideală pentru vegetarieni sau pentru cei care țin dietă.
Mielul este simbolul mesei de Paște, pentruca ridică păcatele lumii şi se oferă ca hrană pentru viaţa veşnică și reînnoire spirituală!
Un preparat de paste italiene foarte popular este făcut cu fructe de mare și un sos gros de rosii “arrabiata”.
Ciorba de miel banateana cu bors, macris si leustean, servit cu o portie generoasa de smanatana.
Este o mâncare clasica germana cu bratwurst suculent, servit cu varză murată picanta și cartofi crocanți.
Mancare traditionala din Crisana si judetul Bekes (Ungaria)
De Boboteaza se obisnuieste ca in gospodarii sa pregateasca piftie de porc, carnati, sarmale, carne fripta etc., chiar daca aceste feluri de mancare au mai fost pregatite si de Craciun si Anul Nou.
Risotto cu gorgonzola este un preparat de orez din Italiei cu o consistență cremoasă.
Denumirea „Arroz de Sarrabulho à moda de Ponte de Lima” STG, Portugalia, se referă la o mancare gatita bazata pe un preparat de orez si un ansamblu de carnuri si carnati.
Mancare traditionala romaneasca cu carne de vitel, miel sau pui.
Trei sunt satele de pe Valea Secașelor, judetul Sibiu isi dispută supremația în privința plăcintelor „trândoase”.
Tarina este o mancare traditionala care se pregateste intr-un vas de ceramica dreptunghiular.
Festivalul Gastronomic Taste of Transylvania este realizarea visului comun a unor bucătari, antreprenori HoReCa și producători locali pasionați.
Bucătăria ardelenească este una plină de savoare, fiind o bucătărie în care mâncărurile s-au îmbogățit unele de la altele prin intermediul culturilor existente.
Balmoșul de Rachitele, comuna Margau, judetul Cluj, este una dintre mâncărurile tradiționale din Munții Apuseni, apreciate de către toți cei ce pășesc peste pragul caselor moțești.
Biscuitii de casa din Muntenia sunt un deliciu in perioda sarbatorilor de Craciun.
Reteta braziliana de fasole cu sunca costite si carnati.
Pentru momentele in care aveti pofta de un preparat traditional romanesc, va recomandam o reteta tipic munteneasca!
Aceasta reteta originara din Toscana (Italia), numita “pappa al pomodoro”, este un amestec de pâine, roșii, usturoi și busuioc cu o aromă rafinata.
Supa de gulii, care se numara printre mancarurile traditionale din Crisana, se prepara destul de rapid, necesitand un timp foarte scurt.
Friptura de Zalau este o reteta traditionala din judetul Salaj amintita in cartea lui Radu Anton Roman.
Ciorba banateana fasole si carnati.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev