Pui cu smantana Bucovina
Reteta de pui cu smantana din Bucovina.
Reteta de pui cu smantana din Bucovina.
Preparat traditional din judetul Arad.
Doua retete de crème de branza ca desert.
Reteta ardeleneasca de mancare traditionala.
Reteta traditional de bulz din judetul Timis.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Supa din galuste de cartofi din judetul Arad.
"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
Existand mai multe varietati de branzeturi, care se folosesc foarte divers in bucatarie.
Lintea este o leguma apreciata din punct de vedere alimentar, cultiva din epoca neolitica.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
In regiunile Banat se fac virsli traditionali foarte gustosi.
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
Papansii de Brasov, se servesc cu smantana.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
Macrisul este o leguma din grupa verdeturilor intalnita in flora spontana de la care se consuma frunzele, caracterizate printr-un gust acrisor.
Racituri traditionale din judetul Arad.
Preparat culinar din legume mai putin folosite:
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
O mancare deosebita din Bucovina este ciulamaua de ciuperci a la Putna.
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.
Placerea cea mai mare la o masa de sarbatori o ofera friptura de gasca.
Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.
Bucataria sanatoasa va propune o reteta de drob cu nuci:
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
„La Nea Marin”, restaurant cu specific traditional romanesc din zona Vitan Mall Bucuresti vom gasi ciolanul aburit de porc la gratar.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
De Craciun, o masa speciala este servita in numeroase familii din Belgia.
Piftie de pui, reteta traditionala din judetul Timis.
Principalalul fel la masa de Craciun, din Grecia, este carnea de miel sau de porc la cuptor.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev