Placinta ciobanului
Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
Reteta traditionala, in stil ciobanesc, din Csongrad (Ungaria).
O reteta usoara, rapida si delicioasa servit ca aperitiv sau cina.
''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.
Supa de lapte din judetul Csongrad, Ungaria.
Supa de cartofi cu marar este o mancare tipica din Transilvania.
Cigányka se prepara de obicei la pomana porcului, fiind considerata o mancare traditionala in judetul Bekes, Ungaria.
O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
Produs traditional din vestul Romaniei.
Levesul de post este specific satului Rod din Marginimea Sibiului.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Reteta de pui cu smantana din Bucovina.
Reteta de sangerete din judetul Timis.
Doua retete de crème de branza ca desert.
Mancare traditionala din Csongrad, Ungaria.
Reteta traditional de bulz din judetul Timis.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
Supa din galuste de cartofi din judetul Arad.
O ciorba modesta si economica poate fi si borsul cu pasat.
Existand mai multe varietati de branzeturi, care se folosesc foarte divers in bucatarie.
Reteta de fasole cu ciolan, din Transilvania.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Un procedeu obisnuit, din timpul faraonilor egiptieni, este ingrasarea fortata a gastelor pentru producerea deliciosului ficat gras (Fois gras).
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
Cel mai bun mujdei de usturoi sa prepara in Delta Dunarii.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.
Racituri traditionale din judetul Arad.
Considerata regina branzeturilor, Comte este cea mai vanduta branza din lume.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev