Tarina este o mancare traditionala care se pregateste intr-un vas de ceramica dreptunghiular.
Ingrediente: 1 kg piept pui; 1 morcov; 1 ardei gras rosu; 50 gr boabe porumb; 50 gr mazare; 50 gr ciuperci; 100 gr orez prefiert; 100 gr spanac; 50 gr cascaval; 6 oua, sare, piper usturoi granulat.
Taiem pieptul de pui fasii.Orezul il acoperim cu apa si il lasam 10-15 minute apoi il scurgem. Morcovul il fierbe m in prealabil doar atat cat sa ramana crocant apoi il taiem cuburi. Taiem ardeiul cubulete. Spanacul il oparim apoi il scurgem bine de excesul de apa. Batem ouale cu sarea, piperul si usturoiul granulat. Adaugam morcovul, ardeiul, porubmul, mazarea, ciupercile si orezul peste oua. Ungem o forma dreptunghiulara cu putin ulei. Punem o parte din amestecul de legume doar atat cat sa umplem forma cam de un deget. Punem apoi un strat de piept de pui si un strat din amestecul legume, apoi acoperim cu un strat de spanac. Continuam cu un strat de legume apoi din nou piept de pui si la final amestecul de legume ramas. Radem deasupra cascavalul si il punem la cuptor la foc mediu circa 10 minute. Lasam sa se raceasca total apoi o scoatem din tava.Taiem felii cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.