Dovlecei la cuptor cu oua, cascaval si iaurt.
Ingrediente: 3 dovlecei, 2 cepe verzi, 2 cepe uscate, 3 oua, 100 g cascaval ras, 100 g iaurt natural, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei, sare, piper, cimbru.
Se taie toata ceapa marunt. Apoi intr-o tigaie, pe foc mediu, se pune uleiul si ceapa, pe care o lasam sa se caleasca timp de 3-4 minute. Presaram si putina sare peste ceapa. Dovleceii ii taiem rondele. Asezam dovleceii pe fundul tavii pe toata suprafata si ii condimentam cu sare piper si cimbru. Peste dovlecei, punem ceapa calita. Intr-un bol radem catelul de usturoi, si punem sare, piper, cimbru, iaurt si cele 3 oua. Le batem imreuna si turnam toata compozitia in tava. Lasam tava la cuptor timp de 45 minute la 180 grade. Scoatem tava, presaram cascavalul rasa si o mai lasam la cuptor timp de 10 minute.