Gazpacho
Gazpacho e o supa de legume spaniola, inclusa in meniul dietei South Beach de slabire si care se serveste rece.
Gazpacho e o supa de legume spaniola, inclusa in meniul dietei South Beach de slabire si care se serveste rece.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Pesto este un amestec de ulei de masline, usturoi, busuioc, branza rasa folosit drept condiment in bucataria mediteraniana.
Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea supa nu este gustoasa decata primavara.
Ostropelul este o reteta traditionala care se face in principal din carne de pui amestecata cu un sos gros de rosii.
Intre clasicele mancaruri de post se regasesc retetele bruschete de rosii si bruschete de ciuperci cu usturoi.
Omleta pentru mic dejun in dieta de slabire South Beach:
Se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin untdelemn.
Mancarea traditionala din Polinezia se compune din combinatia fructelor a cinci arbori specifici cu carnea sau pestele pentru o masa completa.
Prima etapa in gatitul ghiveciului este pregatirea zarzavatului.
Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine, avand un rol special in dieta.
Supa de morcovi cu zarzavat este o supa fara ulei.
Faimosului sos "amatrician" strange bani pentru reconstructia satului Amatrice distrus de cutremur.
Lichiul (Hanklich) este un delicios desert nelipsit, in casele din Transilvania, in zilele de sarbatoare.
Prepararea casului proaspat de casa:
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
La inceputul verii cand vinetele sunt scumpe, se sporesc cu dovlecei.
Mititeii de la "Carul cu bere" sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri lungime si de trei centimetri grosime .
Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari.
Produs traditional din judetul Timis.
Iaurtul se obtine din lapte de vaca, oaie sau de bivolita.
Pogacele de Sf.Luca sunt un produs traditional din judetul Arad
Se face o plamadeala din 40 grame drojdie care se moaie cu 3-4 linguri de lapte caldut.
Produsul traditional “Toba de casa'' din judetul Timis.
Reteta de sarmale traditionale romanesti:
Reteta de altadata culeasa din presa vremii.
De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.
Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.
Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.
In restaurantele din Timisoara, nu lipsesc din meniu clatitele "Ca la Ana-Lugojana".
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev