Baigli cu mac si nuca
Produs traditional de Craciun, din judetul Arad
Produs traditional de Craciun, din judetul Arad
La inceputul verii cand vinetele sunt scumpe, se sporesc cu dovlecei.
Castravetii cu ardei iuti reprezinta un preparat deosebit de gustos si o metoda speciala de conservare.
Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari.
Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.
Iaurtul se obtine din lapte de vaca, oaie sau de bivolita.
Sunca fiarta pentru sarbatori se serveste cu hrean si telemea.
Se face o plamadeala din 40 grame drojdie care se moaie cu 3-4 linguri de lapte caldut.
Zikiro reprezinta un fel principal de mancare intalnit in Tara Bascilor (Spania), dar si in sudul Frantei.
Reteta de sarmale traditionale romanesti:
Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.
De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.
Coltunasii cu carne ''Empanadas'', o specialitate locala din Argentina si intalnita in intreaga America Latina este capabila sa incante cele mai rafinate si exigente gusturi.
Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.
Gazpacho e o supa de legume spaniola, inclusa in meniul dietei South Beach de slabire si care se serveste rece.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Pesto este un amestec de ulei de masline, usturoi, busuioc, branza rasa folosit drept condiment in bucataria mediteraniana.
Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea supa nu este gustoasa decata primavara.
Ostropelul este o reteta traditionala care se face in principal din carne de pui amestecata cu un sos gros de rosii.
Intre clasicele mancaruri de post se regasesc retetele bruschete de rosii si bruschete de ciuperci cu usturoi.
Omleta pentru mic dejun in dieta de slabire South Beach:
Se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin untdelemn.
Mancarea traditionala din Polinezia se compune din combinatia fructelor a cinci arbori specifici cu carnea sau pestele pentru o masa completa.
Prima etapa in gatitul ghiveciului este pregatirea zarzavatului.
Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine, avand un rol special in dieta.
Supa de morcovi cu zarzavat este o supa fara ulei.
Faimosului sos "amatrician" strange bani pentru reconstructia satului Amatrice distrus de cutremur.
Lichiul (Hanklich) este un delicios desert nelipsit, in casele din Transilvania, in zilele de sarbatoare.
Prepararea casului proaspat de casa:
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev