Mancaruri de post de la Mitropolia Iasi
Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.
Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.
Alivenci este o placinta traditionala din zona Moldovei.
In restaurantele din Timisoara, nu lipsesc din meniu clatitele "Ca la Ana-Lugojana".
Romanii petrec Ziua Nationala in stil traditional, cu fasole, costita, carnati, tuica fiarta, muzica de fanfara si parade.
In Postul Sampetrului, merele de vara se pot consuma si sub forma unei salate de sezon.
DIETA SOUTH BEACH ne invata sa consumam doar carbohidranti si grasimi bune.
O pasta delicioasa din avocado cu usturoi se poate servii pe paine prajita in serile lungi de post.
In Maramures exista "Sarbatoarea cositului si a placintelor crete" in localitatea Mesteacan.
Bolnavii de inima au nevoie de o dieta rapida care sa arda grasimile. Dieta se bazeaza pe consumul zilnic de supa arzatoare de calorii.
Marmelada de maciese este un produs traditional, natural, original, folosind ca materie prima fructele de maciese recoltate din flora spontana.
Pilaf de orez cu mazare ca la Muntele Athos.
Locuitorii comunei constantene Cumpana au prezentat si oferit spre degustarea cea mai mare placinte dobrogeana cu branza.
Chiar in perioada de post au aparut urzicile verzi, asa ca avem posibilitatea sa pregatim o mancare de urzici batute cu mamaliguta si mujdei.
Tocanita traditionala pecicana, dupa o reteta oferita de Mester Iosif Toma.
Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).
Slow Food Turda ne invita la friptura de Turda (Tordai pecsenye).
Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.
Oamenii din Banatului Montan, in noaptea de Anul Nou cinstesc cate un pahar de tuica fiarta cu nuci.
Peste 300 de persoane s-au infruptat dintr-o tocana uriasa, preparata de gospodinele din comuna Sapoca.
Pentru orice strain in ale bucatarie nu mai exista nici o problema, deoarece scoala de gatit, rezolva totul.
Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.
In Racatau, satul Muntele Rece, judetul Cluj, se obtine produsul traditional "Afinata''.
In ultimii ani auzim, strainii cerand, in restaurantele bucurestene, ... cafea romaneasca!
Brojbutele cu pisat sunt sarmalutele maramuresene cu faina de porumb
Purcelul de lapte la tava este un deliciu bun pentru orice masa sarbatoreasca.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev