Mititeii de la "Carul cu bere"
Mititeii de la "Carul cu bere" sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri lungime si de trei centimetri grosime .
Mititeii de la "Carul cu bere" sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri lungime si de trei centimetri grosime .
Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.
Produs traditional din judetul Timis.
In ultimii ani auzim, strainii cerand, in restaurantele bucurestene, ... cafea romaneasca!
Pogacele de Sf.Luca sunt un produs traditional din judetul Arad
Purcelul de lapte la tava este un deliciu bun pentru orice masa sarbatoreasca.
Produsul traditional “Toba de casa'' din judetul Timis.
Alivenci este o placinta traditionala din zona Moldovei.
Reteta de altadata culeasa din presa vremii.
Romanii petrec Ziua Nationala in stil traditional, cu fasole, costita, carnati, tuica fiarta, muzica de fanfara si parade.
Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.
DIETA SOUTH BEACH ne invata sa consumam doar carbohidranti si grasimi bune.
In restaurantele din Timisoara, nu lipsesc din meniu clatitele "Ca la Ana-Lugojana".
In Maramures exista "Sarbatoarea cositului si a placintelor crete" in localitatea Mesteacan.
In Postul Sampetrului, merele de vara se pot consuma si sub forma unei salate de sezon.
Marmelada de maciese este un produs traditional, natural, original, folosind ca materie prima fructele de maciese recoltate din flora spontana.
O pasta delicioasa din avocado cu usturoi se poate servii pe paine prajita in serile lungi de post.
Locuitorii comunei constantene Cumpana au prezentat si oferit spre degustarea cea mai mare placinte dobrogeana cu branza.
Bolnavii de inima au nevoie de o dieta rapida care sa arda grasimile. Dieta se bazeaza pe consumul zilnic de supa arzatoare de calorii.
Tocanita traditionala pecicana, dupa o reteta oferita de Mester Iosif Toma.
Pilaf de orez cu mazare ca la Muntele Athos.
Slow Food Turda ne invita la friptura de Turda (Tordai pecsenye).
Chiar in perioada de post au aparut urzicile verzi, asa ca avem posibilitatea sa pregatim o mancare de urzici batute cu mamaliguta si mujdei.
Oamenii din Banatului Montan, in noaptea de Anul Nou cinstesc cate un pahar de tuica fiarta cu nuci.
Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).
In Racatau, satul Muntele Rece, judetul Cluj, se obtine produsul traditional "Afinata''.
Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.
Brojbutele cu pisat sunt sarmalutele maramuresene cu faina de porumb
Peste 300 de persoane s-au infruptat dintr-o tocana uriasa, preparata de gospodinele din comuna Sapoca.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev