Reteta de post: Salata din mere si ceapa
In Postul Sampetrului, merele de vara se pot consuma si sub forma unei salate de sezon.
In Postul Sampetrului, merele de vara se pot consuma si sub forma unei salate de sezon.
Alivenci este o placinta traditionala din zona Moldovei.
O pasta delicioasa din avocado cu usturoi se poate servii pe paine prajita in serile lungi de post.
Romanii petrec Ziua Nationala in stil traditional, cu fasole, costita, carnati, tuica fiarta, muzica de fanfara si parade.
Bolnavii de inima au nevoie de o dieta rapida care sa arda grasimile. Dieta se bazeaza pe consumul zilnic de supa arzatoare de calorii.
DIETA SOUTH BEACH ne invata sa consumam doar carbohidranti si grasimi bune.
Pilaf de orez cu mazare ca la Muntele Athos.
In Maramures exista "Sarbatoarea cositului si a placintelor crete" in localitatea Mesteacan.
Chiar in perioada de post au aparut urzicile verzi, asa ca avem posibilitatea sa pregatim o mancare de urzici batute cu mamaliguta si mujdei.
Marmelada de maciese este un produs traditional, natural, original, folosind ca materie prima fructele de maciese recoltate din flora spontana.
Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).
Locuitorii comunei constantene Cumpana au prezentat si oferit spre degustarea cea mai mare placinte dobrogeana cu branza.
Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.
Tocanita traditionala pecicana, dupa o reteta oferita de Mester Iosif Toma.
Peste 300 de persoane s-au infruptat dintr-o tocana uriasa, preparata de gospodinele din comuna Sapoca.
Slow Food Turda ne invita la friptura de Turda (Tordai pecsenye).
Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.
Oamenii din Banatului Montan, in noaptea de Anul Nou cinstesc cate un pahar de tuica fiarta cu nuci.
In ultimii ani auzim, strainii cerand, in restaurantele bucurestene, ... cafea romaneasca!
In Racatau, satul Muntele Rece, judetul Cluj, se obtine produsul traditional "Afinata''.
Purcelul de lapte la tava este un deliciu bun pentru orice masa sarbatoreasca.
Brojbutele cu pisat sunt sarmalutele maramuresene cu faina de porumb
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev