Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
Ingrediente pentru aluat: 500 g faina; 25 g drojdie (1 cub); 50 g unt; 100 g zahar; lapte cat cuprinde (pentru o coca potrivit de moale); se framanta aluatul si se lasa la dospit cam jumatate de ora.
Intre timp, se pregateste umplutura: 500 g branza proaspata de oaie; 250 g urda; 250 g branza sarata de oaie; 3 oua; 500 g carnati de Plescoi; 5 g chimen (1 lingurita). Se taie si se prajesc carnatii si se amesteca toate ingredientele. Se intinde o foaie, iar peste ea se pune umplutura. Se ruleaza si se aseaza in tava la dospit cca jumatate de ora maxim. Se ţine la cuptor până se rumeneşte.
Retata moldoveneasca de “Placinta ciobanului, invartita cu branza si jumari”, o placinta cu foi pufoase din aluat dospit si umplutura cremoasa din branza de oi, sarata, este, de asemenea, un aperitiv fantastic de gustos, ce merge de minune cu o bere sau un pahar de lapte batut.