"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
De Centenar, se vrea repunerea in discutie a conceptul de identitate nationala si evolutia acestei identitati printr-o “cartografie subiectiva” a ciorbei. Unde si cum este consumata ciorba? Cat de prezenta este in viata de zi cu zi a romanilor? Cum este asociata cu anumite ocazii sau ritualuri?
Pe pagina "Natia Ciorbei” se vrea sa se adune, pana la finalul proiectului, in luna noiembrie, cel putin 100 de retete de ciorba cu poveste, din toate colturile Romaniei.
Trimiteti un mesaj catre pagina de facebook https://www.facebook.com/natiaciorbei cu o reteta, poveste si-o fotografie cu ciorba-n farfurie, pana la 1 noiembrie si poti castiga 100 de euro.
NOTA (Decembrie 2018)
Juriul Natia Ciorbei a decis cele zece retete alese pentru prima editie a concursului:
Ciorba tatareasca de nunta / Carmen Paraschivescu: https://www.facebook.com/natiaciorbei/posts/276575866300145
Ciorba cu urechiuse / Monica Patac: https://www.facebook.com/natiaciorbei/posts/280669099224155
Ciorba de raci / Cristina Tara: https://www.facebook.com/natiaciorbei/posts/280475512576847
Ciorba de salate / Marin Vîlcan: https://www.facebook.com/natiaciorbei/posts/282059045751827
Supa de tascute / Mircea Branda: https://www.facebook.com/natiaciorbei/posts/282476922376706
Supa verde / Doru Persinaru: https://www.facebook.com/natiaciorbei/posts/284598682164530
Dresala / Mimi Gherasim pentru copiii din clubul Green Impact/Green Family Bara: https://www.facebook.com/natiaciorbei/posts/285154458775619
Bors de peste / Raluca Mosescu: https://www.facebook.com/natiaciorbei/posts/285162998774765
Ciorba salbatica / Sorin T.: https://www.facebook.com/272790246678707/posts/285496705408061/
Ciorbă cu galusti de urzica / Liliana Moisan: https://www.facebook.com/272790246678707/posts/285503188740746/