Supa cu paste “lebbencs”
Reteta traditionala din localitatea Szentes, Ungaria.
Reteta traditionala din localitatea Szentes, Ungaria.
Reteta traditionala, in stil ciobanesc, din Csongrad (Ungaria).
Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.
O reteta usoara, rapida si delicioasa servit ca aperitiv sau cina.
Supa de cartofi cu marar este o mancare tipica din Transilvania.
Supa de lapte din judetul Csongrad, Ungaria.
O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
Cigányka se prepara de obicei la pomana porcului, fiind considerata o mancare traditionala in judetul Bekes, Ungaria.
Levesul de post este specific satului Rod din Marginimea Sibiului.
Produs traditional din vestul Romaniei.
Reteta de pui cu smantana din Bucovina.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Doua retete de crème de branza ca desert.
Reteta de sangerete din judetul Timis.
Reteta traditional de bulz din judetul Timis.
Mancare traditionala din Csongrad, Ungaria.
Supa din galuste de cartofi din judetul Arad.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
Existand mai multe varietati de branzeturi, care se folosesc foarte divers in bucatarie.
O ciorba modesta si economica poate fi si borsul cu pasat.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Reteta de fasole cu ciolan, din Transilvania.
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
Un procedeu obisnuit, din timpul faraonilor egiptieni, este ingrasarea fortata a gastelor pentru producerea deliciosului ficat gras (Fois gras).
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.
Racituri traditionale din judetul Arad.
Considerata regina branzeturilor, Comte este cea mai vanduta branza din lume.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev