Branza de casa bio
Cea mai simpla reteta de branzica de casa foloseste lapte pasteurizat si zeama de lamaie.
Cea mai simpla reteta de branzica de casa foloseste lapte pasteurizat si zeama de lamaie.
In urma unor analize s-a descoperit ca semintele Chia contin de 8 ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat somonul proaspat de Atlantic.
Stupul reprezinta cea mai completa farmacie si cea mai sanatoasa sursa de hrana.
Fructele de catina contin de zece ori mai multa vitamina C, decat citricile si sunt bogate in vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F.
Mustul, avand valoare nutritiva foarte ridicata, a fost denumit "laptele vegetal".
Galbenelele (craite, sau caldaruse) sunt o adevarata sursa de flavonoide, carotenoizi, vitamina C, substante proteice si substante amare.
Unul din motivele pentru care avem probleme de sanatate este acela ca nu mai gatit mancaruri din oasele si cartilajele animalelor, ci doar din carne.
Nu exista sarbatori de iarna fara miros de scortisoara, caci de la aroma pe care o da vinului fiert si pana la mirosul placut din prajituri ne insoteste in aceasta perioada.
Dr. Weil, ne ofera in ''Shoppers' Guide to Pesticides, un ghid privind siguranta alimentelor si modul in care alegem ceea ce mancam.
Dovleceii constituie inca din vechime un leac imbatabil in lupta cu numeroase maladii.
Cei mai multi dintre noi consuma prea multa sare in dieta zilnica lucru e poate provoca hipertensiune arteriala si alte probleme de sanatate.
Ridichile au fost cultivate si folosite de sute de ani pentru tratarea a numeroase probleme medicale, printre care si afectiunile digestive sau ale ficatului.
Alimente in valoare de peste 8 miliarde de euro de euro sunt aruncate la gunoi in Italia.
Sucul de sfecla rosie scade tensiunea arteriala, protejeaza inima si ficatul de boli. De asemenea are efect detoxifiant, energizant si antiinflamator.
Smochinele, originare din Asia Mica, contin vitaminele A, B1, B2, C si minerale precum calciu, fier, fosfor, sodiu, potasiu si mangan.
Chutney este condiment picant, folosit la asezonarea carnii si a legumelor, si are un gust dulce-sarat-acrisor-picant, extrem de placut.
Aromoterapia, este utilizata pentru sanatate, relaxare fizica, liniste emotionala, pace mentala si revigorare spirituala.
Clodagh McKenna a organizat demonstratii gratuite de gatit public, utilizand doar produse irlandeze organice, in cadrul unui targ de alimente ecologice din Dublin.
Ciresele sunt recomandate in mod special persoanelor care sufera de reumatism, guta, constipatie, litiaza biliara si renala.
Maki este un tip de rulou sushi, care include laminate nori, alge marine prajite, orez, otet aromat si diferite umpluturi, inclusiv fructe de mare si legume proaspete.
Proteinele se gasesc atat in alimentele de origine animala, cat si in cele de origine vegetala.
Ignamele reprezinta o specie de plante, asemanatoare cu vita de vie, ce apartine genului Discorea, de la care se consuma tuberculii bogati in amidon.
Socata este o bautura traditionala romaneasca degustata si apreciata de multe generatii.
Lintea ar trebui sa fie inclusa mai des in optiunile alimentare ale romanilor, daca ne gandim cat de multe beneficii are atat pentru sanatate, cat si pentru silueta.
Murele, la fel ca si ruda lor apropiata, zmeura, sunt stimulatori exceptionali ai imunitatii.
Fructul dragonului este foarte frumos, iar planta are flori stralucitoare cu un colorit intens.
Berea este singura bautura cu continut de alcool in care se regasesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6), acidul folic (B9) şi cobalamina (B12).
Semintele de hrisca reprezinta un aliment-medicament, bogat in acid linoleic, vitamine precum B1, B2, B3, B5, E, P, aminoacizi esentiali, minerale precum Crom, Magneziu, acid folic si Mangan.
Ceapa si usturoiul verde au minunate calitati curative, efecte anticancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine.
Efectele ceaiului din boabe de piper sunt aproape imediate: gatul se descongestioneaza, narile se desfunda, o fierbinteala placuta se raspandeste in intreg corpul. Raceala trece instantaneu.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev