Ceapa si usturoiul verde, medicamentele primaverii
Ceapa si usturoiul verde au minunate calitati curative, efecte anticancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine.
Ceapa si usturoiul verde au minunate calitati curative, efecte anticancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine.
Efectele ceaiului din boabe de piper sunt aproape imediate: gatul se descongestioneaza, narile se desfunda, o fierbinteala placuta se raspandeste in intreg corpul. Raceala trece instantaneu.
In urma unor analize s-a descoperit ca semintele Chia contin de 8 ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat somonul proaspat de Atlantic.
Broccoli se numara printre legumele cu cel mai mare potential de ardere a grasimilor, deoarece contine o cantitate mare de calciu, la care se adauga potasiu, vitamina C, magneziu si fibre.
Fructele de catina contin de zece ori mai multa vitamina C, decat citricile si sunt bogate in vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F.
Annette Larkins, trecuta de 70 de ani, a decis in ani '60' sa manance mai sanatos.
Galbenelele (craite, sau caldaruse) sunt o adevarata sursa de flavonoide, carotenoizi, vitamina C, substante proteice si substante amare.
Nucile caju reprezinta una dintre cele mai iubite gustari ale vegetarienilor, insa pot fi integrate si in tot felul de preparate, de la salate si pana la smoothie-uri.
Nu exista sarbatori de iarna fara miros de scortisoara, caci de la aroma pe care o da vinului fiert si pana la mirosul placut din prajituri ne insoteste in aceasta perioada.
S-a demonstrat ca substanta pe care o contine ardeiul iute (capsaicina) reduce greutatea corporala prin mărirea consumului de energie si diminuarea poftei de mancare.
Dovleceii constituie inca din vechime un leac imbatabil in lupta cu numeroase maladii.
Pentru a obtine efectul terapeutic ar trebui sa mancam 2,5 kg rosii în fiecare zi.
Ridichile au fost cultivate si folosite de sute de ani pentru tratarea a numeroase probleme medicale, printre care si afectiunile digestive sau ale ficatului.
Un produs aparut prima data in unele tari din Asia precum China sau Corea de Sud, a fost imediat adoptat in ultimii ani de SUA si Europa dupa ce au inteles beneficiile fantastice ale acestui produs.
Sucul de sfecla rosie scade tensiunea arteriala, protejeaza inima si ficatul de boli. De asemenea are efect detoxifiant, energizant si antiinflamator.
Chutney este condiment picant, folosit la asezonarea carnii si a legumelor, si are un gust dulce-sarat-acrisor-picant, extrem de placut.
Recent revista Scientific American a adus in discutie cateva din concluziile raportului Societatii Americane pentru Nutritie care reafirma faptul ca cerealele integrale bogate in fibre reduc riscul de diabet si boli de inima.
Clodagh McKenna a organizat demonstratii gratuite de gatit public, utilizand doar produse irlandeze organice, in cadrul unui targ de alimente ecologice din Dublin.
Putem slabi peste doua kilograme in cinci zile fara sa apelam la diete drastice, pastile de slabit sau exercitii fizice chinuitoare.
Maki este un tip de rulou sushi, care include laminate nori, alge marine prajite, orez, otet aromat si diferite umpluturi, inclusiv fructe de mare si legume proaspete.
Busuiocul are efecte fortifiante asupra functiilor stomacului, revigoreaza intregul organism, relaxeaza sistemul nervos si este un stimulator al digestiei.
Ignamele reprezinta o specie de plante, asemanatoare cu vita de vie, ce apartine genului Discorea, de la care se consuma tuberculii bogati in amidon.
Caisele sunt utilizate de catre chinezi pentru infrumusetare si viata lunga.
Lintea ar trebui sa fie inclusa mai des in optiunile alimentare ale romanilor, daca ne gandim cat de multe beneficii are atat pentru sanatate, cat si pentru silueta.
Fructul este singurul aliment care pune creierul la munca.
Fructul dragonului este foarte frumos, iar planta are flori stralucitoare cu un colorit intens.
Piersicile au un gust dulce, aromat, sunt zemoase, deosebit de gustoase si hidrateaza organismul (87% din continut este apa).
Semintele de hrisca reprezinta un aliment-medicament, bogat in acid linoleic, vitamine precum B1, B2, B3, B5, E, P, aminoacizi esentiali, minerale precum Crom, Magneziu, acid folic si Mangan.
Valea Hunza este situata in nordul Pakistanului, aproape de frontiera chineza si se afla inconjurata de masive muntoase care sunt dintre cele mai inalte de pe glob: Hindukus si Karakorum.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev