Locuitorii comunei constantene Cumpana au prezentat si oferit spre degustarea cea mai mare placinte dobrogeana cu branza.
O placinta de 40 de metri si de 200 kilograme a fost gustata la Sarbatoarea Recoltei de la Cumpana, Constanta in 2015. Ea a fost facuta dintr-un amestec de branza usor sarata, ou si iaurt.
INGREDIENTE: 1 pachet foi de placinta (400 gr); 200 gr unt; 300 gr branza telemea sarata; 300 gr branza de vaci nesarata; 500 gr smantana; 4 oua; sare; 60-70 gr zahar pentru pudra
Branza o amestecam cu 350 g smantana si o impartim in trei. Intindem fiecare parte de branza peste foile de placinta si le rulam, apoi le asezam una langa alta in forma pentru copt. Le intepam din loc in loc cu o furculita. Mixam cele patru oua cu putina sare, apoi le amestecam cu 150 g. smantana si turnam amestecul peste rulourile cu branza. Dam forma cu placinta la cuptorul si o lasam aproximativ 40 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste frumos la suprafata.