Cartofi muntenesti

Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.

Ingrediente

  • 100 g telemea de vaca;
  • 150 g branza de vaci;
  • 1 ou;
  • 3 rosii;
  • 4 cartofi mari;
  • unt;
  • sare, piper si cimbru.

Mod de preparare

  • se curata cartofii si se da prin razatoare, se fierb, dupa care se scurg de apa;
  • se amesteca branza de vaci cu oul, sarea, cimbrul, piperul, dupa care se adauga cartofii;
  • se pun intr-un vas pentru coptor;
  • se taie telemeaua felii si rosiile in rondele;
  • se pun rosiile in vas, deasupra amestecului de cartofi, si se acopera totul cu feliile de telemea;
  • se pune vasul la cuptor, ca sa se topeasca branza.

Se recomanda un pahar de vin alb, sec.

(Reteta din bucataria lui Radu Anton Roman)