Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.
Ingrediente
- 100 g telemea de vaca;
- 150 g branza de vaci;
- 1 ou;
- 3 rosii;
- 4 cartofi mari;
- unt;
- sare, piper si cimbru.
Mod de preparare
- se curata cartofii si se da prin razatoare, se fierb, dupa care se scurg de apa;
- se amesteca branza de vaci cu oul, sarea, cimbrul, piperul, dupa care se adauga cartofii;
- se pun intr-un vas pentru coptor;
- se taie telemeaua felii si rosiile in rondele;
- se pun rosiile in vas, deasupra amestecului de cartofi, si se acopera totul cu feliile de telemea;
- se pune vasul la cuptor, ca sa se topeasca branza.
Se recomanda un pahar de vin alb, sec.
(Reteta din bucataria lui Radu Anton Roman)