In ziua de 1 mai 2016 cooperativa viticola Winzergenossenschaft Albig a sarbatorit 80 de ani de existenta.

Read More

Schwäbische Spätzle”, IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwäbische Knöpfle”, sunt paste obtinute din oua proaspete dupa o reteta artizanala.

Read More

Exista numeroase obiceiuri pe care catolicii le practica in ziua Pastelui, insa de departe cel mai spectaculos este Stropitul.

Read More

Catolicii din Germania sarbatoresc printr-un carnaval, numit Fasching, petrecerea inaintea intrarii in Postul Pastilor.

Read More

Schwarzwälder Schinken, IGP, Germania, este o sunca dezosata, curatata, cruda si afumata, obtinuta din pulpa din spate a porcului.

Read More

Saptamana Verde a oferit si retete de preparate vegetale aflate pe cale de disparitie precum cele pe baza de tamaie si papadie.

Read More

Un Dirndl este un tip de rochie purtata de femeile din Austria si Bavaria, la sarbatorile si festivaluri traditionale precum Oktoberfest din Munchen.

Read More

Fileul „Glückstädter Matjes” IGP, Germania, este un produs cu o lunga traditie.

Read More

Frankischer Grunkern” sunt boabe de alac (Triticum Spelta), o specie de grau, recoltate inainte de a ajunge la maturitate si apoi uscate.

Read More

Produsul „Weißlacker” sau „Allgäuer Weißlacker” a fost inregistrat de Germania, cu denumire de origine protejata DOP, in luna februarie 2015.

Read More

Germania, a inregistrat cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), paine integrala neagra fara coaja, din urluiala de secara ''Westfälischer Pumpernickel''.

Read More

Hori-Bulle este o ceapa rosie produsa in peninsula Hori, Germania care a fost inclusa in lista de denumiri de origine protejata DOP.

Read More

BAYERISCHE BREZE” este un produs de brutarie traditional protejat IGP, de catre statul Germania, din 2014.

Read More

Branza „HOLSTEINER TILSITER” din Germania este inregistrata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.

Read More

Pentru a respecta traditia, festivitatile au fost inaugurate de primarul orasului Munchen, in prezenta sefului guvernului regional din Bavaria.

Read More

Eichsfelder Feldgieker” (IGP) este un carnat crud, ferm la taiere, cu gust tipic, usor acidulat, produs in Eichsfeld, o regiune din Germania Centrala.

Read More

Preparatul „Göttinger Stracke” (IGP), Germania, este un carnat proaspat uscat in aer din carne de porc, avand consistenta si culoarea corespunzatoare produsului denumit „Mettwurst”. 

Read More

Siropul gros „Rheinisches Apfelkraut”, DOP, Germania, este fabricat din mere si pere proaspat culese si fierte la foc mic. 

Read More


Hofer Rindfleischwurtst” este un carnat tartinabil.

Read More

Salate Von Der Insel Reichenau (IGP), Germania, sunt salate cultivata pe aceasta insula din lacul Constance.

Read More

Prajitură cilindrica stratificata „Salzwedeler Baumkuchen” (IGP), Germania, este alcatuita din straturi individuale inegale, dantelata neregulat.

Read More

Branza Hessischer Handkäse se bucura de o buna reputatie in landul Hessa si in regiunile invecinate.

Read More

Nieheimer Kase” IGP (GERMANIA), este o branza din lapte acru cu continut scazut de grasimi, bogata in proteine.  

Read More

Bremer Klaben este un cozonac mare,  de forma plata si aproape dreptunghiulara in sectiune.

Read More

Apa minerala "Stein Sieker Mineralwasser".

Read More

Descrierea produsului "Gurken von der Insel Reichenau" (IGP) din tara Germania

Read More