''Saptamana Verde” (Grune Woche), de la Berlin, se va desfasura intre 20 – 29 ianuarie.

Read More

Germania, este bine cunoscut pentru pietele sale de Craciun, unde se vand tot felul de bunatati alimentare de sarbatori dar si decoratiuni pentru pomul de iarna.

Read More

Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.

Read More

Allgäuer Sennalpkäse” este o branza cu pasta tare si cu durata lunga de conservare, fabricata prin metode artizanale traditionale in fermele de lapte alpine din Allgäu, Germania, din lapte crud natural de vaca, si prelucrata manual.

Read More

Oecher Puttes” este denumirea unei specialitati de sangerete traditional produs in Aachen, Germania.

Read More

De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.

Read More

In ziua de 1 mai 2016 cooperativa viticola Winzergenossenschaft Albig a sarbatorit 80 de ani de existenta.

Read More

Schwäbische Spätzle”, IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwäbische Knöpfle”, sunt paste obtinute din oua proaspete dupa o reteta artizanala.

Read More

Exista numeroase obiceiuri pe care catolicii le practica in ziua Pastelui, insa de departe cel mai spectaculos este Stropitul.

Read More

Catolicii din Germania sarbatoresc printr-un carnaval, numit Fasching, petrecerea inaintea intrarii in Postul Pastilor.

Read More

Schwarzwälder Schinken, IGP, Germania, este o sunca dezosata, curatata, cruda si afumata, obtinuta din pulpa din spate a porcului.

Read More

Un Dirndl este un tip de rochie purtata de femeile din Austria si Bavaria, la sarbatorile si festivaluri traditionale precum Oktoberfest din Munchen.

Read More

Fileul „Glückstädter Matjes” IGP, Germania, este un produs cu o lunga traditie.

Read More

Frankischer Grunkern” sunt boabe de alac (Triticum Spelta), o specie de grau, recoltate inainte de a ajunge la maturitate si apoi uscate.

Read More

Produsul „Weißlacker” sau „Allgäuer Weißlacker” a fost inregistrat de Germania, cu denumire de origine protejata DOP, in luna februarie 2015.

Read More

Asociatia „Produs de Cluj”, participa, an de an, la Expozitia Internationala Grune Woche (Saptamana Verde), de la Berlin.

Read More

Romania participa la editia din anul 2015 a Expozitiei internationale „Saptamana Verde” (Grune Woche), care va avea loc la Berlin, Germania, in perioada 16 - 25 ianuarie 2015

Read More

In perioada 16 - 25 Ianuarie va avea loc Expozitia internationala “Saptamana verde – Berlin 2015”, eveniment unic de produse alimentare, agricole si horticole.

Read More

Germania, a inregistrat cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), paine integrala neagra fara coaja, din urluiala de secara ''Westfälischer Pumpernickel''.

Read More

Hori-Bulle este o ceapa rosie produsa in peninsula Hori, Germania care a fost inclusa in lista de denumiri de origine protejata DOP.

Read More

BAYERISCHE BREZE” este un produs de brutarie traditional protejat IGP, de catre statul Germania, din 2014.

Read More

In perioada 16-26 ianuarie 2014, are loc la Berlin, Germania, cel mai mare targ din lume de produse alimentare, agricultura si horticultura.

Read More

Branza „HOLSTEINER TILSITER” din Germania este inregistrata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.

Read More

Denumirea de „Stromberger Pflaume” se aplica doar fructelor de prun comun (Hauszwetschgenbaum) cultivate in aria geografica.

Read More

Pentru a respecta traditia, festivitatile au fost inaugurate de primarul orasului Munchen, in prezenta sefului guvernului regional din Bavaria.

Read More

Eichsfelder Feldgieker” (IGP) este un carnat crud, ferm la taiere, cu gust tipic, usor acidulat, produs in Eichsfeld, o regiune din Germania Centrala.

Read More