Pastele italiene “amatriciana”

Modul de gatit al pastelor “amatriciana” vine din orasul italian Amatrice.

Sunca, rosiile, ceapa si o branza, presarata generos, sunt ingredientele sosului “amatricina”, care impreuna cu spaghetele “Bucatini” (cu gauri groase) compun una dintre cele mai celebre preparate gastronomice italiene.

Modul de prepararea: Sunca, transata sub forma dreptunghiulara, se pune intr-o cratita cu foarte putina apa, incare se dizolva grasimea. Scoateti sunca din cratita, adaugati rosiile jupuite de coaja si fara seminte, taiate bucati, ardei iute macinat, putina sare si piper. Se lasa la foc aproximativ zece minute, apoi se pune sunca in sos si se incalzeste. Spaghetele “Bucatini” se fierb in apa sarata, se scurg de apa si e aseaza in farfurie. Peste spaghete se pune sosul incalzit si se presara branza Pecorino Romano, supa care se amesteca bine si se serveste fierbinte.