Se obtine din zerul rezultat din prelucrarea laptelui in cas (de oaie sau de vaca).
Federatia Producatorilor de Produse Traditionale din Romania, care are ca fondatori 9 asociatii judetene de produse traditionale (Satu Mare, Maramures, Arad, Iasi, Suceava, Harghita, Valcea, Sibiu si Alba), prin presedentele Calin Maties, a declarat ca produsele traditionale sunt mai gustoase decat cele de serie.
Este sortimentul de branza cel mai vechi cunoscut la noi. Se prepara din cas obtinut din lapte de oaie, in timpul verii.
Ograda Taranului a fost facuta pentru cei care cred ca mai sunt si lucruri frumoase si sanatoase pe lumea aceasta, pentru cei care traiesc cu nostalgia bunatatilor de alta data, pentru care paine de casa inseamna mirosul vacantelor de vara de la tara.
Cascavalul de Soveja este un produs traditional specific judetului Vrancea, care ramane in continuare la nivelul productiei traditionale a micilor producatori individuali.
Din categoria branzeturilor cu pasta oparita fac parte si cascavalurile traditonale din Muntenia si Dobrogea.
Ferma de animale a fratilor Catean, este formata din 100 de vaci, 1.000 de oi si 11 cai de rasa.
Guvernul va transmite Comisiei Europene, o solicitare formulata de Asociatia Romana a Carnii pentru ca reteta mititeilor sa fie inclusa pe lista retetelor traditionale, avand in vedere ca de la 1 iunie productia de mititei sub actuala reteta ar trebui interzisa, conform unei directive europene.
In anul 2011 au aparut producatorul de dulceturi Bunatati din Natura.
"Targul cu Bunatati" ii aduna laolalta pe producatorii traditionali, cei care aduc produsele acelea romanesti, facute asa, "ca la mama acasa", la targurile traditionale din Sinaia, Campina sau Ploiesti.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev