Targ de produse traditionale la Craiova



Primaria si Consiliul Local Municipal Craiova au organizat in luna februarie 2011 prima editie a Targului de produse traditionale romanesti din acest an.


La eveniment au participat producatori din diverse zone ale tarii, care au comercializat tot felul de preparate traditionale din carne, paine de casa, branzeturi, placinte, produse de patiserie (prajituri, salam de biscuiti, turta dulce), zacusca, ulei, miere si produse apicole, bors, gem si dulceata de casa, precum si o serie de alte bunartai abia scoase din camara bunicii.


Avem numai produse facute in gospodaria noastra si care sunt mult mai gustoase decat cele din oras. Asta, deoarece nu folosim coloranti artificiali, ci numai condimente, sare si fum natural. In plus, porcii sunt crescuti la noi in gospodarie numai cu porumb si zer de la stana, a declarat Lucia Olimpia Barbosa, unul dintre producatorii veniti tocmai de la Sibiu.


Secretul“ pastrarii gustului bun al produselor de casa l-au impartasit si alti participanti la targ. „Toate produsele - branzeturi si produse din carne - sunt facute acasa, dupa retete traditionale. Nu sunt cu E-uri si cu amestecuri. La branza, de exemplu, in functie de cantitatea de lapte pe care o avem, folosim si cheag natural. Chiar daca nu folosim conservanti, produsele tin in timp, pentru ca le pastram asa cum am invatat de la strabunii nostri. Branza se tine la sare, la putina si la rece - in beci, iar carnea se pastreaza la bait cu sare“, a precizat Constantin Iuga, producator de la Sibiu.


Tentatia achizitionarii unor produse de calitate si sanatoase i-a facut pe multi craioveni sa iasa la cumparaturi. „Ne-am saturat de gustul artificial al produselor din supermarketuri. Cand avem ocazia sa achizitionam produse traditionale, venim sa luam“, a spus Emilia Traian, de 50 de ani, din Craiova.




Sursa: www.gds.ro