Modelul de afacere hiperlocal

Când pandemia a lovit în martie 2020, închizând temporar piețele și restaurantele, multi fermieri știau că trebuie să schimbe rapid vitezele pentru a vinde ceea ce fermele lor cultivase deja.

Așadar, multi fermieri și-a creat conturi pe pietele online disponibile, care permit clienților să comande produse direct de la ferme pentru livrare la domiciliu. Închiderile de anul trecut legate de COVID au dus la un val de fermieri care caută noi modalități de a ajunge la clienții aflați în carantină acasă. Pentru unele companii antreprenoriale, întreruperea lanțului de aprovizionare a reprezentat o oportunitate de a dezvolta noi piețe bazate pe web. Astăzi, există zeci de programe care ajută fermierii să conecteze direct fermierii cu consumatorii care preferă confortul, inclusiv Farm to People, cu sediul în New York. Este o companie care și-a orientat atenția spre a fi un sistem online de comandă și livrare a produselor agricole. Clienții din oraș, precum și din Newark și Jersey City de peste râul Hudson, pot comanda cutii de produse curate cu produse de la peste 150 de ferme, majoritatea fiind situate pe o rază de 300 de mile de oraș. De asemenea, pot adăuga produse à la carte, de la lactate, carne până la produse de patiserie și articole de bacanie.

Modelul de afaceri hiperlocal înseamnă că uneori consumatorii pot obține produse care au fost recoltate cu câteva ore înainte de a ajunge la ușa lor. Farm to People a fost implicat în planificarea culturilor din ferme în timpul iernii și astfel a crescut cererea de alimente proaspete. Folosind produse din săptămâna 12/12/21, din cutia mică cu produse sezoniere, disponibile și à la carte, canalul Youtube Farm to People prezinta pe platforma s-a, o reteta culinara de Păstrăv la cuptor cu citrice folosind ca ingrediente: 1,5 kg de cartofi; o portocala; 2 buc de praz; o varză roșie; 1 kg de morcovi; unt sărat; ulei de măsline; condimente (sare de mare, piper negru proaspăt macinat; suc de o lămâie; suc de o portocală muștar); ½ cană mărar proaspăt tocat; ¾ cană de smântână.

Farm to People >>