Ferma horticola Steluta

Ferma Steluta este una dintre cele mai vechi ferme pomicole din Romania.

Primii pomi au fost plantati in 1950. Ferma a fost una dintre cele mai de succes, conditiile climatice si de sol fiind deosebit de favorabile culturii pomilor fructiferi. Este situata in Cluj-Napoca si se intinde pe o suprafata de peste 100 hectare. Ferma Steluta a fost renascut in anul 2010 cand s-a demarat un proiect de replantare a suprafetelor vechi cu unele noi, cu soiuri extrem de valoraoase cu tehnologii ultramoderne.

Livada superintensiva are 3000 meri / hectar, 1666 ciresi/ hectar si 1000/ pruni hectar, dispun de sistem de irigare cu fertirigare computerizata si, plasa antigrindina. Tot in cadrul fermei exista o sera de legume-flori cu suprafata de 0,86 hectare, un depozit frigorific cu atmosfera controlata cu capacitatea de cca 1200 tone, o linie de procesare suc mere si fructe dezhidratate precum si o linie de sortare cirese. Ciresul este cultura noastra principala ocupand in total 60 hectare din care 28 de hectare este superintensiva, pomii fiind plantati la o distanta de 1,5m x 4m.

Toate soiurile sunt cu fructe de calibru mare si gust deosebit, precum: Regina + Kordia 60% din suprafata, Earlise, Burlat, Summit, Carmen, Merhchant, Sylvia, Canada Giant, Lapins. Perioada de disponibilitate a produselor este de 20 mai – 25 iulie. In sera se produc tomate Inima de bou, rosii negre, castraveti, ardei, fasole verde, salata, gulii, verdeturi si flori la ghiveci (in perioada 1 aprilie, precum: muscate, petunii, fucsia, impatines, tagetes)

Oferta >>