Gândirea conţine mai multe bogăţii decât pământul. Trăim într-un univers al abundenţei infinite, în care există destule bogăţii pentru orcine ştie să le obţină.
Toată lumea porneşte de la zero sau cu mai puţin de 100 de dolari. Pentru asta trebuie să munciţi din greu pentru a vă atinge scopurile. Banii sunt un factor de igienă. Exista un principiu al emulatiei care spune ca succesul dvs depinde în măsura în care ştiţi ce fac ceilalţi oameni de succes şi aplicaţi aceaşi strategie în mod repetat. Principiul sucesului spune sa învaţati de la experţi. Bogăţia este rezultatul unei acţiuni de sporire a valorilor. Secretele bogatiei sunt: faceţi totul mai repede (reproiectare, restructurare, reorganizare, reinventare); îmbunătăţiţi calitatea tot timpul (utilităţi); creşteţi valoarea acţiunilor dvs (desing, simplificare); produse simplu de achiziţionat şi de utilizat (livrare rapidă şi comodă); oferiţi servicii mai bune; atrageţi clienţii pe viaţă (maşini de inchiriat); ataptaţi-vă stilurilor de viaţă în continuă schimbare (creaţi confortul casnic); mânaţi calul în direcţia în care merge. Nu mergeţi împotriva tendinţelor. Vindeţi mai ieftin (faceţi reduceri de preţ, creaţi depozite pline cu produse la reduceri) si combinaţi cele şapte secrete. Calculaţi cât vă trebuie să câştigaţi, să economisiţi şi să investiţi în fiecare lună şi an. Stabiliţi unităţi de măsura ca să progresaţi în fiecare lună. Cu cât planul este mai detailat cu atât aveţi şanse să vă atingeţi obiectivul. luaţi-o de la început prin forţa gândirii pozitive.
Recopensaţivă pe voi înşivă cu 10% din câştig pe care îi investiţi pe termen lung. Daca nu puteti economisi bani, atunci nu purtati in dumneavoastra sentimentul maretiei. Pe măsură ce economisiţi bani şi puneţi în ei speranţele şi dorinţele dvs, aceşti bani vor produce un câmp de energie care va începe să atragă în viaţa dumneavoastră şi alte venituri. Cu cât economisiţi mai mult cu atât atrageţi către dumneavoastră mai mulţi bani. Principil sucesului spune ca atunci când sunteţi pregătit, va apărea ocazia potrivită, la momentul oportun. Ori de câte ori venitul dvs creşte, decideţi să economisiţi jumătate din suma suplimentară. Legea investitilor spune sa cercetezi înainte de a investi. Legea conservarii ne spune ca nu cotează cât câştigi, ci cât păstrezi. Pentru a fi independent economic conteaza: economiile (echivalent pentru şase salarii); investiţiile (cu prudenţă); asigurările (asiguraţi-vă tot ce aveţi). Odată ce aţi câştigat banii trebuie să vă folosiţiţi intreaga inteligenţă pentru ai păstra.